Sosyal Medya

Eğitim

YKS Tercihi için Üniversite Rehberi – Eleman.net Hazırladı!

Ülkemizin mavi yaka ve ara kademe pozisyonlarında en büyük dijital istihdam platformu Eleman.net, YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte hayata geçirdiği ‘Üniversite Rehberi’ ile öğrencilere yol haritası çiziyor.

YKS Tercihi için Üniversite Rehberi – Eleman.net Hazırladı!

 

Eleman.net hazırladığı ‘Üniversite Rehberi’ ile öğrencilere yol haritası çiziyor.

 

Ülkemizin mavi yaka ve ara kademe pozisyonlarında en büyük dijital istihdam platformu Eleman.net, YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte hayata geçirdiği ‘Üniversite Rehberi’ ile öğrencilere yol haritası çiziyor. Öğrenciler, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 225 üniversitenin yer aldığı rehberde aradıkları üniversiteye dair fakülteler, bölümler ve güncel puanlar gibi tüm bilgilerin yanı sıra şehirde bulunan yurt bilgilerine de erişebiliyor.

 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) YKS sonuçlarını açıklamasının ardından sınava giren yaklaşık 3,5 milyondan fazla öğrenci gözlerini tercih rehberlerine çevirdi. Sınav sonuçlarına göre üniversite ve bölümleri üzerine heyecanla araştırma yapmaya başlayan üniversite adaylarının işlerini kolaylaştırmak isteyen Eleman.net ise Üniversite Rehberi’ni yayına aldı. https://www.eleman.net/universiteler üzerinden ulaşılabilen rehberle ilgili değerlendirmelerde bulunan Eleman.net CEO’su Murat Günay,

“Milyonlarca öğrenci uzun ve zorlu bir maratonu geride bıraktı. Şimdi ise asıl zorlu kısım olan tercih dönemi başladı. Bu süreçte genelde öğrencilerin ve ebeveynlerin kafası karışık oluyor ve net bilgilere ulaşmakta zorluk çekiyorlar. Biz oluşturduğumuz rehberle, tercih döneminde en çok aranan bilgileri bir araya getirdik. Onlarca araştırma yapıp zaman kaybetmek yerine, tek bir kaynaktan tüm bilgilere ulaşabilecekler. Umuyorum bu sürecin ardından tüm öğrenciler hedefledikleri ve hayal ettikleri bölümlere yerleşme fırsatı yakalar” dedi.

 

Kapsamlı bir rehber

 

Eleman.net, https://www.eleman.net/universiteler adresi üzerinden yayına aldığı çalışmasıyla öğrencilere kapsamlı bir rehber sunuyor. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 225 üniversitenin yer aldığı rehberde üniversitelerin genel tanıtımı ve fotoğraflarının yanı sıra fakülteler, fakültelere bağlı bölümler, bölümlerin en güncel sıralama değerleri, son puanları, puan türleri ve kontenjanları gibi bilgiler yer alıyor. Rehberde ayrıca öğrenciler için kritik öneme sahip olan üniversite yurt bilgileri ve üniversitelerin yer aldığı şehirlerde bulunan yurt adetleri de yer alıyor. Rehberin yayınlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Günay,

“Rehberimiz ile öncelikli amacımız üniversite ve bölüm seçme aşamasında olan gençlere destek olmak ve güncel bilgi kaynağı sunmak. Günümüzde özellikle güncel bilgilere ulaşmak en büyük sıkıntı. Birçok kaynakta ya da haber sitesinde üniversitelerle bilgiler var ancak çoğunda eski bilgilerden yapılan derlemeler mevcut. Biz rehberimizi hazırlarken güncel olmasına öncelik verdik. Sadece üniversite ve bölümlerle de sınırlı tutmadık, yurt bilgilerini de ekledik. Böylelikle özellikle bulundukları şehrin dışında üniversiteleri tercih eden öğrenciler gidecekleri şehirlerde yer alan yurtlar hakkında da bilgi sahibi olacak. Ayrıca bu projeyi büyütmeye ve geliştirmeye de devam edeceğiz. Çok yakın zamanda üniversitelerin akademik kadrolarını ve sosyal imkanlarını da rehberimize eklemiş olacağız” dedi.

 


Eleman.net Hakkında

2005 yılında kurulan Eleman.net, firmalara aradığı nitelikli elemanı sağlarken, adayların en hızlı şekilde istihdam edilmesini amaçlıyor. Kolay ve anlaşılır web sitesi kullanım yapısı ile 350.000 üye firma ve 15 milyondan fazla iş arayana hizmet veren Eleman.net, ara kademe ve mavi yaka pozisyonlarda Türkiye’nin lider istihdam platformudur.  “Türkiye’nin İstihdam Kaynağı” misyonumuzdan hareketle, her sektördeki firmalar için milyonlarca aday sunan Eleman.net, geride bıraktığı 17 yılda 2 milyon iş ilanı ve 120 milyon başvuru ile 700 bin kişiye istihdam olanağı sağladı.