TeknoTalk

YouTube 2017 Son Çeyreğinde 8.3 Milyon Videoyu Kaldırdı

YouTube ilk Topluluk Kuralları Uygulama Raporunu Yayımladı

Söz konusu rapora göre, YouTube 2017 Son Çeyreğinde 8.3 Milyon Videoyu Kaldırdı.

Platformun ilk topluluk kuralları uygulama raporuna göre YouTube Ekim ve Aralık 2017 arasında 8,3 milyon videoyu kaldırdı. Google’ın sahip olduğu video paylaşım platformu, özellikle çocuklar için oluşturulmuş “Çocuk Dostu” içeriklerdeki rahatsız edici maskelenmiş videolar konusunda ciddi eleştirilerin hedefi olmuştu.

YouTube bu konuda yaptıkları ile ilgili üç aylık icraat raporu yayımlamaya karar verdi. Platformun kurallarına uymayan içeriklerin kaldırılması konusunda ne kadar titiz davranmaya çalıştıklarını göstermeye çalışıyor. Zira bir çok insan hala sorunu çözmek için birşeyler yapıp yapmadıklarını sorgulamaya devam ediyor.

Raporda 8.3 Milyon videonun 6.7 Milyonu makinelerin incelemesi için işaretlendiğini ve hiç kimse tarafından görüntülenmediği de belirtiliyor. YouTube bu noktada AI-Yapay Zeka teknolojisi kullanıyor. Şirkete göre içeriğin engellenmesi için makine öğreniminin kullanılmasının kötü bir şey olmadığı, daha az kişinin daha fazla içeriği incelemesine yardımcı olduğunu söylüyor.

YouTube 2017 Son Çeyreğinde 8.3 Milyon Videoyu Kaldırdı

Algoritmalar bazı içerikleri spam olarak algılayarak otomatik silebiliyor.


Yine de bu kadar büyüklükte bir video havuzunda İçeriğin kontrolü için daha fazla kişiye ihtiyaç var. Google Aralık ayında AI Teknolojisi ile Google’ın işaretlediği bu videoları izlemek için 10 Bin Kişiyi işe almıştı.

YouTube (1)(2)

 

Exit mobile version