Sosyal Medya

Sosyal Medya

Youtube Tasarımını Güncellendi!

Youtube, uzun süreden sonra video oynatıcısı alanında tasarım değişikliğine gitti.

Youtube, uzun süreden sonra video oynatıcısı alanında tasarım değişikliğine gitti.

Aylık video izlenme sayısı 1 milyarı geride bırakan dev video paylaşım sitesi Youtube, Google çatısı altında geliştirilmeye devam ediyor.

Bir süre önce Youtube video oynatıcısı güncelleneceği söylentileri, gün itibariyle doğrudan Google’ın Google Plus üzerinden yaptığı açıklamayla beraber, aktif olarak hayata geçmiş oldu.

Yeni Youtube video oynatıcısının tasarım detayları!

Şaşırtıcı izlenme miktarına sahip olsada Youtube, yayınlanan raporlar ışığında hala kar edebilen seviyelere çıkamıyor. Bu duruma karşın Google, Youtube gelişim sürecine hız kesmeden devam etmekten çekinmiyor. Son olarak ise şeffaf bir video oynatıcı tasarımını hayata geçiren Google, bir bakıma da Android 5.0 Lollipop ile gelen Materyal Dizayn anlayışını, Youtube alanına da aktarmış oldu.

Uzun yıllardır kullanımda olan siyah video barına kıyasla yenilenen video çubuğu, daha şeffaf bir yapı kazanmış. Bununla beraber video özelliklerini içeren sekme de, daha şeffaf ve kırmızı tonlarının vurgulandığı bir hale gelmiş. Bir süredir bazı kullanıcılar tarafından test edilen yeni tasarım çok hoş görünüyor.

Öyle görünüyorki Google, materyal dizayn anlayışını hemen her bölümüde aktarmaya devam edecek. Son olarak Youtube Creators iOS uygulaması da materyal dizayn kapsamında güncelleme almıştı.