Sosyal Medya

Yazılım

Finartz, “Türkiye’nin en büyük FinTek fabrikası” olmayı hedefliyor!

Finansal teknolojiler alanında geliştirdiği yenilikçi çözümlerle “Türkiye’nin en hızlı büyüyen FinTek şirketi” olan YTÜ Yıldız Teknopark girişimlerinden Finartz, yeni ürün ve hizmet yapılandırmasıyla “Türkiye’nin en büyük FinTek fabrikası” olmayı hedefliyor.

YTÜ Yıldız Teknopark Girişimi Finartz, başarısıyla örnek oluyor

Türkiye’nin FinTek Fabrikası: Finartz…

Finansal teknolojiler alanında geliştirdiği yenilikçi çözümlerle “Türkiye’nin en hızlı büyüyen FinTek şirketi” olan YTÜ Yıldız Teknopark girişimlerinden Finartz, yeni ürün ve hizmet yapılandırmasıyla “Türkiye’nin en büyük FinTek fabrikası” olmayı hedefliyor.

Büyük ölçekli e-ticaret siteleri için ödeme sistemleri altyapıları, güvenli ödeme doğrulama altyapıları, ödeme kuruluşu ve e-para altyapıları, kapalı/açık devre dijital cüzdan altyapıları konularında ürünler ve çözümler geliştiren Finartz, Ar-Ge çalışmalarına da aralıksız devam ediyor.

2016 yılında Cihan Demir, Hüseyin Ergün ve Bora Gönül tarafından YTÜ Yıldız Teknopark’ta bir yazılım girişimi olarak kurulan Finartz, geliştirdiği inovatif çözümlerle kısa sürede hızla büyüyerek bugün 100’den fazla mühendisten oluşan büyük bir yapıya kavuştu.

Deloitte tarafından bu yıl Türkiye’nin en hızlı büyüyen FinTek şirketi seçilen Finartz, yeni nesil finansal teknolojiler alanında farklı ürün ve servislere imza atıyor.

YTÜ Yıldız Teknopark girişimi olmanın olanaklarını da kullanarak hızla gelişen Finartz, ürün ve hizmetlerini 3 marka altında müşterilerine sunuyor.

SaaS ürün lisansı, kaynak kod ürün lisansı ve anahtar teslim proje bedeli olmak üzere 3 farklı gelir modeline sahip olan Finartz’ın hedefi öncelikle Türkiye’nin en büyük FinTek Fabrikası (Fintech Factory) olabilmek. Yurt dışına açılmayı da hedefleyen girişim, ABD, Doğu Avrupa, Batı Afrika, Arap Yarımadası gibi pazarlara FinTek ihracatı yapmayı planlıyor.

Türkiye’nin en büyük FinTek fabrikası olmaya hazırlandıklarını ifade eden Finartz CEO’su Cihan Demir,

“Finartz olarak ürün ve servislerimizi uzmanlık alanlarına göre ayırarak farklı dikeylere çıkıyoruz. Bu ürün aileleri arasına şu an Ar-Ge sürecinde olduğumuz yeni çözümleri de ekleyerek ilerlemeye devam ediyoruz. Özellikle Payartz tarafında e-para ve ödeme kuruluşu olmak isteyen şirketler için veya hali hazırda bu lisanslara sahip şirketler için sektör standartlarında uçtan uca yazılım altyapıları sunuyoruz. Sandbox’lar (Düzenleyici deney alanı) ile bu ürünleri bütün yazılım geliştiricilerin kullanımına kısa sürede açıyoruz.” dedi.

Finartz’ın markaları; Secureartz, Payartz ve FinartzConnect

Secureartz, ödeme güvenliği alanında global güvenlik sertifikalı ürünlerle ödeme esnasında kullanıcıyı doğrulama çözümlerine detaylı bir şekilde yer veriyor.

Finartz’ın bir başka markası Payartz, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na bağlı 6493 yasasının gereksinimlerine uygun olarak şirketlerin e-para kuruluşu veya ödeme kuruluşu olabilmek için ihtiyaç duyabilecekleri uçtan uca yazılım altyapıları çözümü sunuyor.

FinartzConnect ise FinTek’ler ve büyük ölçekli e-ticaret şirketleri için hem ödeme hem de ödeme öncesi ve sonrası süreç operasyonlarında şirketlere özel (custom) proje geliştirme servislerini barındırıyor.


Finartz Hakkında

3D Secure 2.0 ürünleri ile dünyada güvenli ödeme işlemlerinin geçerliliği konusunda tek otorite kuruluş olan EMVCo’dan sertifika alan 71 şirketten biri olan Finartz, son dört yıllık dönemde %2478 büyüme oranı ile Deloitte tarafından belirlenen Teknoloji Fast 50 listesi, FinTek kategorisinde 1. sırada yer alarak Türkiye’nin en hızlı büyüyen FinTek şirketi oldu. Ödeme sistemleri alanındaki uzmanlığı ile inovatif çözümler üretmeye; Secureartz, Payartz ve FinartzConnect markaları altında alanında daha odaklı bir yapı ile devam eden Finartz, finansal teknolojiler alanında dijital cüzdan altyapıları, elektronik para ve ödeme kuruluşu altyapıları, 3DSecure 2.0 ile kullanıcı doğrulama sistemleri ve büyük ölçekli e-ticaret şirketleri için ödeme geçitleri gibi white label ürünler geliştiriyor. Finartz’ın referansları arasında ise BKM, TROY, GO Ödeme, BKM Express, N11, GittiGidiyor, Modanisa, Zubizu, Trendyol, Getir, Sipay gibi markalar yer alıyor.

Finartz: www.finartz.com