Sosyal Medya

Donanım

ZenScreen MB16QHG, Yeni 120 Hz’lik taşınabilir monitör!

ASUS, 120 Hz yenileme hızına sahip taşınabilir monitörü ZenScreen MB16QHG’yi duyurdu. Taşınabilir yapıdaki bu 16” WQXGA ekran, eğlence ve günlük işler için son derece pürüzsüz görüntüler sunan 120 Hz panele sahip...

ZenScreen MB16QHG, Yeni 120 Hz’lik taşınabilir monitör!

 

ASUS, 120 Hz yenileme hızına sahip taşınabilir monitörü ZenScreen MB16QHG’yi duyurdu. Taşınabilir yapıdaki bu 16” WQXGA ekran, eğlence ve günlük işler için son derece pürüzsüz görüntüler sunan 120 Hz panele sahip…

 

  • 16” WQXGA IPS panel, 120 Hz SmoothMotion teknolojisi, DisplayHDR 400 ve %100 DCI-P3 geniş renk gamı
  • Kolayca taşımaya uygun şık ve ultra ince 7 mm profil, monitörü farklı açılarda güvenle tutabilen L biçimli stant, göz hizasında kullanım için yerleşik tripod yuvası
  • Ekranın iki yanında tam işlevli USB-C® bağlantı noktaları, HDMI® ve kulaklık jakı gibi geniş seçenekler
  • ENERGY STAR® sertifikalı monitörler ve FSC® sertifikalı ambalaj

 

ASUS hem iş hem eğlence için son derece pürüzsüz görüntüler sunan 16” taşınabilir monitörü ZenScreen MB16QHG’yi duyurdu. WQXGA (2560 x 1600) IPS panel, 120 Hz SmoothMotion teknolojisiyle akıcı ve hızlı görüntüler oluşturuyor. DisplayHDR™ 400 ile uyumlu HDR teknolojisi ve %100 DCI-P3 renk gamı ise olağanüstü kontrast ve renk elde edilmesini sağlıyor.

ZenScreen MB16QHG kullanıcılara çok yönlü izleme pozisyonları sunuyor. Katlanabilir stant monitörün her açıda güvenle durmasına imkan veriyor. ASUS DisplayWidget Center yazılımı sayesinde, monitör kendi yönünü otomatik olarak anlıyor ve görüntüyü yatay veya dikey olarak ayarlıyor. Her iki yandaki USB-C® bağlantı noktaları, monitörü dizüstü bilgisayarın iki yanına da yerleştirebilme esnekliği veriyor. Kullanıcılar bu sayede neredeyse gerçek bir geniş ekran deneyimi yaşayabiliyor. Buna ek olarak HDMI® bağlantı noktası da dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar, oyun konsolları ve benzer cihazlarla birlikte kullanım olanağı veriyor.

Olağanüstü tasarım

Yalnızca 1,2 kg ağırlığında ve kenarları 7 mm inceliğinde olan ultra ince ZenScreen MB16QHG, herhangi bir çantaya rahatlıkla sığıyor ve her yere kolayca taşınabiliyor.

WQXGA (2560 x 1600) IPS paneldeki 120 Hz SmoothMotion teknolojisi sayesinde, ZenScreen MB16QHG web sayfalarını kaydırmaktan oyunlara kadar her tür görüntüyü akıcı ve hızlı bir şekilde sunuyor. DisplayHDR™ 400 ile uyumlu HDR teknolojisi ve %100 DCI-P3 renk gamı ise olağanüstü kontrast ve zengin renkler elde edilmesini sağlıyor. Panelin 178° geniş izleme açıları ekrana tam karşıdan bakılmadığında bile kaliteli görüntüler sunuyor.

ASUS Ultra Düşük Mavi Işık teknolojisi zararlı olabilecek mavi ışığı azaltıyor ve Mavi Işık Filtresi ve Flicker-Free teknolojisi gibi ekstra özelliklerle ekran karşısında uzun süre geçirenlere avantajlar sunuyor.

Çok yönlülükte olağanüstü bir seviye

ZenScreen MB16QHG kullanıcılara kendi ihtiyaçlarına göre bir düzen kurmaları için esneklik ve çok yönlülük sağlayan geniş ayar özellikleriyle geliyor. L biçimli katlanabilir stant, monitörü her açıda güvenle tutabiliyor. Ayrıca monitörü masaya yatırıp başkalarıyla birlikte rahatça çalışmak da mümkün. Standart tripodlarla uyumlu yerleşik yuva sayesinde kullanıcılar ekranın yüksekliğini istedikleri gibi ayarlama özgürlüğüne sahip.

Windows işletim sistemli bir bilgisayara bağlandığında ASUS DisplayWidget Lite yazılımı sayesinde ZenScreen MB16QHG kendi yönünü otomatik olarak anlıyor ve görüntüyü yatay veya dikey olarak ayarlıyor. Yatay mod sunumlar ve tablolar için idealken dikey mod ise web sitesi kodlama, belge veya kitap okuma için kolaylık sağlıyor.

 

Geniş bağlantı seçenekleri

ZenScreen MB16QHG zengin bağlantı seçenekleriyle geliyor. Monitörün her iki yanında yer alan USB-C girişleri görüntü sinyali ve güç için kullanılabiliyor. Ayrıca, HDMI bağlantı noktası da monitörü birçok farklı cihazla uyumlu hale getiriyor. 3,5 mm ses jakına kablolu kulaklıklar takılabiliyor.

İnanılmaz bir gelecek için sürdürülebilirlik

ASUS ZenScreen MB16QHG dünyanın önde gelen sürdürülebilirlik sertifikalarının gereksinimlerini karşılamak için çok sıkı testlerden geçirildi. Güncel kriterlerin yer aldığı kapsamlı bir veri tabanına göre test edilen monitörler bağımsız kuruluşlarca onaylandı ve sürekli gelişim için düzenli bir sisteme dahil edildi. ZenScreen MB16QHG ayrıca FSC® Mix sertifikalı ambalaj ile de sürdürülebilirlik konusunda elinden geleni yaptığını gösteriyor.

 

ZenScreen MB16QHG Teknik Özellikler

Panel boyutu (çaprazlama) 16:10 geniş ekran, 16”
Panel arka aydınlatma / tür IPS
Ekran yüzeyi Yansıma önleyici
Gerçek çözünürlük 2560 x 1600
Renk Alanı %100 DCI-P3
Parlaklık 500 nit (tipik)
Kontrast Oranı  1200:1
İzleme açısı (CR ≧ 10) 178°/ 178°
Görüntü renkleri 16,7 milyon
Tepki süresi 5 ms (GTG)
Yenileme hızı 120 Hz
Otomatik dönüş   Evet, DisplayWidget Center
HDCP Evet, sürüm 2.2
DisplayWidget Center yazılımı Evet, Display Widget yazılımı ASUS web sitesinden indirilebilir. Yalnızca Windows işletim sistemi için
Mavi ışık filtresi Evet
Giriş Çıkışlar 2 x USB Type-C®

1x HDMI®

Kulaklık jakı

Boyutlar 359,7 x 247,1 x (7-20,6) mm
Ağırlık 1,2 kg (net), 3,5 kg (brüt)