TeknoTalk

Zoom 2021 için güvenlik öngörüleri, Hibrit iş gücü işleri zorlaştırdı!

Zoom’dan 2021 için güvenlik öngörüleri

Yaşanan koronavirüs salgını ile tüm kurumlar için güvenlik öncelikleri değişirken, Zoom Bilgi Güvenliği Üst Düzey Yöneticisi Jason Lee, hibrit iş gücünün hayatımızda daha fazla yer alacağı 2021 ile ilgili güvenlik öngörülerini paylaştı.

Pandeminin gündemden hiç düşmediği 2020 yılı, tüm dünyada kısıtlamalar, yüz maskesine geçiş, katı sosyal mesafe ve hijyen kurallarıyla gündelik hayatın şekil değiştirmesiyle hatırlanacak. Bu durum, kurumlar ve çalışanlar için de iş yapış biçimlerinde önemli değişikliklere sebep oldu. Koronavirüs odaklı güvenlik tehditleri ortaya çıkarken, siber saldırganlar da uzaktan ve hibrit çalışma modeline geçen kişi ve kurumları daha kolay hedef aldılar.

Pandeminin önümüzdeki sene boyunca belirli boyutlarda etkilerinin sürmesi beklenirken, Zoom CISO’su Jason Lee, 2021 yılı için öngörüleri ile kurumların siber güvenlik yolculuğuna ışık tuttu.

1.Hibrit iş gücü için veri koruma süreçleri karmaşıklaşacak

2. Şirketler kişisel cihaz ile kimlik doğruma yapacak

3. Siber güvenlik iş gücünde yetenek ön plana çıkacak

4. Sıfır Güven güvenlik modeli 2021’in ana odağı olacak

Sıfır Güven modelinde, çalışanlar ilgili uygulamalara ve doğru veri düzeyine erişim sağlamadan önce kimlik doğrulaması ve onaylama gerçekleştirilir. Şirketler hibrit iş gücünü desteklemeye çalışırken, çalışanların hassas verilere o sırada erişmeye ihtiyaç duyup duymadıklarına dair sürekli kontroller sağladığı için, bu yaklaşım güvenlik liderleri için daha da cazip olacaktır. Şirketler ayrıca, hızla büyüyen uzak iş gücünün güvende kalmasını sağlamak için uç nokta denetimlerini de artıracaklar.

Exit mobile version