Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Zoom, mikrofonları açık tutan yazılım hatası için güncelleme yayınladı!

Bazı kullanıcılar, aramalarından ve toplantılarından sonra mikrofonlarının çalışmaya devam ettiğini bildirdi...Zoom, Mackullanıcılar için potansiyel olarak gizlilik sorunlarına neden olabilecek bir hatayı düzeltmek için "Mac uygulaması'na güncelleme yayınladı.

Zoom, aramalardan sonra mikrofonları aktif tutan Mac hatası için yazılım güncellemesi yayınladı

Bazı kullanıcılar, aramalarından ve toplantılarından sonra mikrofonlarının çalışmaya devam ettiğini bildirdi…

Zoom, Mackullanıcılar için potansiyel olarak gizlilik sorunlarına neden olabilecek bir hatayı düzeltmek için “Mac uygulaması’na güncelleme yayınladı.

Bir çok kullanıcı da benzer şikayetlerde bulunmuştu. Konu ile ilgili verilen açıklamada , Zoom for Mac sürüm 5.9.3‘ün “turuncu gösterge ışığının bir toplantıdan, çağrıdan veya web seminerinden ayrıldıktan sonra görünmeye devam etmesi” sorununu çözdüğünü söyledi. Temsilci ayrıca, kullanıcılara hatayı düzeltmek için uygulamalarını güncellemelerini ve çıktıkları anda gelecekteki sürümleri almak için otomatik güncellemeleri açmalarını tavsiye etti.

Zoom geçmişte, kullanıcılara toplantılarının 2016’dan beri uçtan uca şifreleme ile korunduğunu söylemek de dahil olmak üzere bazı ciddi gizlilik sorunları yaşadı. Gerçekte, özelliği yalnızca 2020’de kullanıma sunmaya başladı ve şirket gizlilik uygulamaları konusunda FTC ile anlaşmak zorunda kaldı. 2021’de, görüntülü sohbet devini mahremiyeti ihlal etmek ve “zoombombing” adı verilen bir uygulamada trollerin insanların sohbetlerine girmesine izin vermekle suçlayan bir davayı çözmek için 85 milyon dolar ödemeyi de kabul etmişti.