Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Zoom, yeniliklerini Zoomtopia 2021 etkinliğinde duyurdu!

Bu yılki Zoomtopia etkinliğinin gündeminde, değişimi kucaklamak, hibrit iş güçlerini etkinleştirmek ve işletmelerini büyütmek için Zoom yeniliklerini kullanan müşteriler yer aldı.

Zoom, iletişimin geleceğine yön verecek yeniliklerini Zoomtopia 2021 etkinliğinde duyurdu

Bu yılki Zoomtopia etkinliğinin gündeminde, değişimi kucaklamak, hibrit iş güçlerini etkinleştirmek ve işletmelerini büyütmek için Zoom yeniliklerini kullanan müşteriler yer aldı.

Zoom Video Communications, Inc. (NASDAQ: ZM), bugün online olarak gerçekleştirilen Zoomtopia 2021 etkinliğinde, günümüzün dinamik çalışma ortamları için planladığı, etkileşim ve iş birliğinin geleceğini belirleyecek önemli yenilikleri duyurdu.

Zoom, konumdan bağımsız bir şekilde bağlantı kurma, fikir paylaşma ve birlikte daha fazlasını yapabilme konusunda çalışma şeklimizi geliştirerek iş ve kişisel iletişimin gidişatına yön veriyor. Şirket bu bağlamda, modern iş gücünü bağlantılı iş akışlarıyla güçlendirmek ve çalışma hayatına entegre etmek için yeni ürünler, özellikler ve ortaklıklar geliştiriyor.

Futurum Research Baş Analisti Daniel Newman, “Zoom’un her yıl gerçekleşen Zoomtopia konferansında inovasyon ön planda olmaya devam ediyor. Platformun Zoom Video Contact Center ve Zoom Whiteboard gibi yeni çözümleri, Zoom’un işimizin ve günlük hayatımızın farklı yönleri üzerindeki etkisini genişletmeye devam ederken, müşterilerin tamamen kendi platformunda iş geliştirmesine ve büyütmesine olanak sağlaması beni fazlasıyla etkiliyor” dedi.

Zoom Kurucusu ve CEO’su Eric S. Yuan, “Son on yıldır video iletişim platformu olarak elde ettiğimiz başarılardan onur duyuyoruz, ancak şirket tarihinde son 18 aydan daha dinamik bir dönem hiçbir zaman olmadı. Sadece geçtiğimiz yıl platformumuzu yüzlerce yeni özellik, geliştirme ve yetenek ile güçlendirdik. Üzerinde çalıştığımız heyecan verici pek çok yenilik var. Sanal bir beyaz tahta üzerinde beyin fırtınası yapmaktan iş arkadaşlarınızla birebir fiziksel dünyadakine benzer şekilde bir araya gelme deneyimine ve yapay zekâ tarafından desteklenen canlı deşifre ve çeviri hizmetlerine kadar yakın geçmişte ‘fütüristik’ olarak kabul edilen teknolojiler eşiğinde çalışma hayatını yeniden şekillendirmeye hazırlanıyoruz” dedi.

Toplulukları güçlendirmek ve etkilemek

Zoom’un video iletişiminin günlük yaşamdaki rolü üzerine yaptığı son araştırma, insanların bu teknolojiyi gelecekte nasıl kullanmayı düşündükleri konusundaki tercihlerini ortaya koyuyor. Bu küresel çalışmaya katılanların çoğu, kutlamalar ve etkinlikler de dahil olmak üzere gelecekte her şeyin sanal bir parçası olacağı konusunda hemfikir.

  • Zoom Events Conference: Zoom’un bu sonbaharda Zoom Events’te kullanıma sunmayı planladığı; anketler, kayıtlar, analizler ve daha fazlasını kapsayan yeni bir etkinlik türü olan Zoom Events Conference, ev sahiplerine ve katılımcılara ilgi çekici ve bağlantılı bir sanal etkinlik deneyimi sağlama yeteneği ile özelleştirilebilir bir deneyim sunacak.

Modern iş gücünü etkinleştirmek

Zoom, müşterilerini işlerini büyütmeleri için yeni fırsatlar yaratmak üzere tasarlanmış yenilikçi teknoloji çözümleriyle donatmak için çalışıyor. Zoom platformunda yapkın zamanda hayata geçecek önemli yenilikler şöyle:

  • Zoom Video Engagement Center (VEC): Zoom VEC ile uzmanlarınızı müşterilerinizle video üzerinde bir araya getirerek güven odaklı etkileşimler geliştirebilecekleri ilgi çekici deneyimler oluşturabilirsiniz. Bu yeni özellik ile ve yapılandırılmış ve kapsamlı bir sanal ortamda işinize ait uzmanlıkları müşterilerinizle paylaşmak mümkün. Sektöre özel yenilikçi bir çözüm olan Zoom VEC, müşterilerin Zoom’dan beklediği bulut öncelikli ölçeklenebilirliği ve güvenilir video mimarisini sunuyor.
  • Zoom Whiteboard: Günümüzün hibrit ya da uzaktan bir arada çalışan iş gücü, verimli ve üretken olmak için iş birliği araçlarına güveniyor. Zoom’un Zoom Whiteboard ürünü ile amacı birlikte daha akıllı çalışmak için yeni bir standart belirlemek. Zoom Whiteboard’un fiziksel deneyime benzer şekilde etkileşim kurma, sorunsuz, gerçek zamanlı ve asenkron iş birliğine olanak tanıyan özellikleri ile görsel olarak daha ilgi çekici ve verimli toplantı deneyimleri yaratma yeteneği ile işletmeler adeta dijital bir tuval üzerinde çalışıyor gibi hareket edecekler.
  • Zoom & Oculus Team Up: Zoom, kendi platformunda fiziksel ve sanal dünyayı bir araya getirmek için Horizon Workrooms ile çalışıyor. Amaç, gelecek yılın ilk dönemlerinde kullanıcıların sanal çalışma odaları üzerinden Zoom Whiteboard ve Zoom Meetings’e erişebilmesini sağlamak. Bu iş birliğiyle, bir Zoom toplantısındayken, hangi cihazdan giriş yaptığınız fark etmeksizin Zoom Whiteboard’a dahil olabileceksiniz.
  • Canlı çeviri ve deşifre: Zoom toplantıları, gerçek zamanlı ve otomatik çeviri hizmetinin yanı sıra canlı deşifre yeteneği ile daha kapsayıcı hale geliyor. Ayrıca platformum çeviri yeteneği gelecek yıl birden fazla dil desteği ile daha da gelişecek. Kullanıcılarını sınırlar ve kıtalar ötesinden birbirine bağlayan Zoom’un bu yeni canlı deşifre ve çeviri özellikleri, dil temelli olan iletişim boşluklarını ortadan kaldırarak sonsuz fırsatlar yaratacak.
  • Zoom Rooms Akıllı Galeri: Zoom, modern iş gücünü etkinleştirmeye kendini adamış bir şirket olarak, daha kapsayıcı bir hibrit, uzaktan ve ortak çalışma deneyimini teşvik etmek için, ofis içi ya da uzak katılımcılar arasında daha iyi yüz yüze iletişim sunmayı sağlayacak, Zoom Rooms Smart Gallery’nin farklı kullanım biçimlerini hayata geçirmeyi planlıyor.

● Hot Desking: Zoom’un bu yıl içinde kullanıma sunulması öngörülen Hot Desking çözümü, çalışanların etkileşimli bir harita kullanarak ofislerinde masa ve alan ayırabilmeleri ve kişisel Zoom deneyimlerini herhangi bir Zoom Rooms veya Zoom Phone cihazına taşıyabilmeleri için kolay kimlik doğrulamaya olanak tanıyacak.

  • Platform güvenliği: Güvenlik ve gizlilik, Zoom platformunun temel taşlarını oluşturuyor. Şirket, müşterilerin kendi şifreleme anahtarlarını tedarik etmelerini ve yönetmelerini sağlamak için bu yıl içinde öncelikle bir beta sürüm ile bir Kendi Anahtarını Getir (BYOK) özelliğini kullanıma sunacak. Ayrıca Zoom, Uçtan uca şifrelemeyi (E2EE) Zoom Phone’a taşımayı planlıyor. Bu sayede kullanıcıların önümüzdeki yıl Zoom üzerinden gerçekleştirecekleri bire bir telefon görüşmeleri de E2EE ile şifrelenecek.

İş akışlarını birbirine bağlamak

Gerçek ve dijital ortamlardaki etkileşim kurma yollarının sanal versiyonlarını sunan Zoom, toplantılar, Sohbet, Webinar ve Telefon gibi birlikte çalışan ve aralarında gezinme özelliği olan araçlara sahip tek bir bütünleşik iletişim çözümüdür.

  • Zoom Apps: Zoom Apps toplantı iş akışlarını optimize etmek için sunulan bir çözümdür. Zoom bu yılın ilerleyen günlerinde Zoom Apps for Webinars, Zoom Apps for Mobile ve çok daha kapsamlı deneyimler sunacak yeni uygulamaları Zoom Apps çatısı altında sunmayı planlıyor.
  • Zoom Chat Huddle View, sanal olarak çalışırken ekiplere bağlantıda olma hissi vermek için potansiyel olarak görsel bir kanal düzeni sağlayacak bir özellik. Bu sayede, kanal üyeleri kendi seçtikleri benzersiz bir sanal arka plan seçebilecek, sohbet edebilecek, kanalda kimlerin olduğunu kolayca görebilecek ve meşgul veya müsait olup olmadıklarını hızlı bir şekilde belirleyerek ekipleri bir araya getirebilecek.
  • Zoom Phone Video Voicemails, iş arkadaşlarınıza gönderdiğiniz standart sesli postalara göre görüntülü mesaj bırakma özelliğiyle daha çekici bir alternatif olarak Zoom tarafından sunulan bir diğer yenilik olarak dikkat çekiyor.
  • Zoom Continuous Collaboration, Zoom platformu ve üçüncü taraflar arasında daha sıkı entegrasyonlarla araçlar arasında iş birliği yapmayı kolaylaştırmayı amaçlayan bir özellik. Planlanan bu geliştirmelerle kullanıcılar Zoom platformundan ayrılmadan, belgeler üzerinde kolay başvuru ve iş birliği için Zoom Meetings’ten Zoom Chat’e dosya, kayıt ve sohbet paylaşma ve dosya paylaşım çözümleriyle entegrasyon olanağından yararlanabilecek.
  • Zoom Widget, kullanıcıların toplantıda kimlerin olduğunu görmelerine ve geç kalıyorlarsa Zoom Chat’i kullanarak toplantı sahibini bilgilendirmelerine olanak tanıyan, pratik bir çözüm olarak sunulan bir diğer yeni özellik. Zoom Widget, toplantılardaki kişilerin zamanı ve beklentileri yönetmelerine ve takım arkadaşlarını haberdar etmelerine yardımcı oluyor.

Zoom planladığı bu yeniliklerle iş akışlarını birbirine bağlayarak ve düzenleyerek süreçleri basitleştirirken daha verimli, iş birliğine dayalı ve ilgi çekici bir kullanıcı deneyimi oluşturmayı hedefliyor.

Sosyal Etki ve Zoomtopia Ödülleri

● Zoom’un sosyal etki alanındaki inisiyatifi Zoom Cares, COVID-19 ve sistemik ırkçılıktan orantısız şekilde etkilenen yerli, LGBTQ ve beyaz olmayan gençlerin ruh sağlığını destekleyen sekiz kâr amacı gütmeyen küresel kuruluştan oluşan bir organizasyona 2 milyon dolarlık yeni fon sağladığını duyurdu. Şirket ayrıca kâr amacı gütmeyen kuruluşların seçimine ve bağışların nasıl dağıtılacağına karar vermek için ise yedi uzmandan oluşan küresel bir ekip kurdu.

● Zoom, COVID-19 ile mücadelede büyük çaba sarf eden seçkin müşterilerini Zoom Delivering Hope Awards etkinliğinde ödüllendirecek. Zoom tarafından ödülle onurlandırılacak bu kurumlar, devasa ağlarını, kaynaklarını ve uzmanlıkların kullanarak koronavirüse karşı küresel kolektif çaba sağlayarak büyük bir etki yarattılar.

● Şirket, Zoomtopia’da her yıl Zoomtopia Innovation Awards ile müşterilerinin Zoom’u kullanmanın yaratıcı ve benzersiz yollarını ortaya koyuyor. Yarışma, Zoom çözümlerini kullanırken en çok yenilik, ilham ve yaratıcılığı bünyesinde barındıran Zoom müşterilerini seçiyor.

Zoom Events Conference tarafından desteklenen Zoomtopia Konferansları, etkinlik kapsamında gerçekleşen 75’in üzerinde eğitim oturumunda sahne alan 100’ün üzerinde konuşmacı, iş dünyası lideri ve ünlü isimleri izleme, bu isimlerle bağlantı kurup iş birlikleri geliştirme ve yeni şeyler öğrenme fırsatı sunuyor. Etkinliğe kaydolmak ve katılmak için Zoomtopia.com adresini ziyaret edebilirsiniz.