TeknoTalk

ZTE Gigabit Phone, 5G Uyumlu ilk Akıllı Telefon, Saniyede 1 GigaBit Hız!

ZTE’nin Gigabit Phone’u LTE’yi ve 5G aralığını birbirine bağlayabilir.

Bu yıl bir çok ilk yaşanabilir. ZTE MWC 2017’de ilk 5G uyumlu akıllı telefonunu tanıtabilir. ZTE Gigabit Phone!

400 Mbps’den 5 Gbps’ye kadar olan hızları, bir sonraki hızlı kablosuz standart olarak düşünebilirsiniz. Yine de 5G uyumlu cihazları göstermek için henüz erken olduğunu düşünüyorsanız? yanılıyorsunuz?

ZTE, 5G cihazları gün yüzüne çıkarmaya başladı bile, Erken kalkan erken yol alır misali…

Şirket potansiyel kullanıcıları arasındaki mesafeyi biraz kısaltacak bir adım atmaya hazırlanıyor. ZTE yaklaşan Mobil Dünya Kongresi 2017’de ilk gigabit akıllı telefonunu tanıtacak.

ZTE Gigabit Phone!

ZTE Gigabit Phone olarak adlandırılan 5G uyumlu yeni cihaz, 360 derece sanal gerçeklik, 4K çözünürlüklü video ve anında bulut depolama gibi özellikleri sunacağı belirtildi.

 

ZTE bu konuda tam detay vermese de; ZTE Gigabit Phone Qualcomm’un bu yılın başlarında Snapdragon 835 yonga setini kullanacak. Bilindiği gibi Snapdragon 835 yonga seti gigabit LTE uyumlu X16 modemi bulunduruyor.

Yine de cihazın ilk potansiyel kullanıcıları vaat ettiği maksimum 1 Gbps hızlarını bulmakta zorlanacaklar. Zira Gigabit LTE desteği barındıran ilk cihazlar 2016’da duyurulmuştu. Qualcomm; Netgear, Ericsson ve Avustralya’nın en büyük mobil operatörlerinden Telstra’nın desteğiyle, teknik olarak 1 Gbps indirme hızı sağlayacak mobil bağlantı noktaları üretmek için işbirliğine gitmişti.

Bu hızların yarısını bile alabilseniz, 4K filmleri ve videoları saniyeler içinde indirebilmeniz anlamına gelecek!

Engadget

Exit mobile version