Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

1 Milyon Kullanıcıyı Aşan TurkNet Hız Konusunda Yine Zirvede!

Türkiye’nin hızla büyüyen ve dünya standartlarında interneti yarının hizmet anlayışıyla herkese ulaştırmak için çalışan TurkNet’in kullanıcı sayısı 1 milyonu geçti.

1 Milyon Kullanıcıyı Aşan TurkNet Hız Konusunda Yine Zirvede!

 

Türkiye’nin hızla büyüyen ve dünya standartlarında interneti yarının hizmet anlayışıyla herkese ulaştırmak için çalışan TurkNet’in kullanıcı sayısı 1 milyonu geçti.

Yüksek hızlı, sınırsız ve taahhütsüz internet hizmetini kullanıcılara sunan ilklerin operatörü TurkNet, 2024 yılına 1 milyonu aşan abonesiyle girdi.

Her geçen gün büyüyen altyapısıyla Türkiye’nin hız skorlarını yukarılara taşıyan TurkNet, Speedtest Intelligence 4. çeyrek raporunda da 10.kez zirvede!

TurkNet 2023 yılında da liderliği bırakmadı

Ookla tarafından yayınlanan 2023 yılının 4. çeyrek Speedtest Intelligence verilerine göre TurkNet yüksek hızlarıyla 10. kez lider oldu. TurkNet ortalama indirme hızı, gecikme süresi ve tutarlılık kategorilerinde 2022’nin üçüncü çeyreğinden beri zirveyi kimseye bırakmadı.

Rapora göre, 66,57 Mbps ortalama indirme hızıyla TurkNet’liler lider. 13 ms  gecikme süresiyle (ping)  Türkiye’nin en düşük gecikme süresine sahip interneti TurkNet. Ayrıca, TurkNet’lilerin %81,5 ‘i en az 25 Mbps indirme ve en az 3 Mbps yükleme hızı ile Türkiye’deki en yüksek tutarlılığa sahip interneti kullanıyor.

Veri Kullanımında TurkNet’liler Türkiye ortalamasının üzerinde  

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) 2023 3. çeyrek raporuna göre Türkiye’de ortalama veri kullanımı 250.3 GB iken aynı dönemde tüm altyapılardan TurkNet kullanıcılarının ortalama veri kullanımı ise 321 GB. TurkNet’liler tüm Türkiye geneline göre % 28 daha fazla data kullanımı yapıyor. TurkNet’liler yüksek hızları sayesinde, yüksek çözünürlüklü videoyu izleyebiliyor ve kısa zamanda çok daha fazla indirme ve yükleme yapabiliyorlar.

Daha fazla haneye, daha yüksek hızlar 

2023 yılında herkes yüksek hızlarda internet kullansın diye 1.000 Mbps’ye kadar indirme ve yükleme hızındaki TurkNet GigaFiber altyapısını 1 milyon 200 bin haneye ulaştırmayı başaran TurkNet, 2024 yılında da yatırımlarına hız kesmeden devam ederek 2 milyon haneye ulaşmayı hedefliyor. TurkNet, ev internetinin yanı sıra gençlerin ve girişimcilerin teknoloji üretimini desteklemek ve ülkemizdeki teknoloji ihracatına katkı sağlamak amacıyla 28 Teknopark ve 129 devlet üniversitesinin internet altyapısını TurkNet GigaFiber ile destekliyor.

1 milyon TurkNet’linin bir bildiği var!

1 milyon TurkNet’linin yarısından fazlası bugün 50 Mbps ve üzeri hızları kullanıyor. Geçtiğimiz yıl da kullanıcılarına üstün bir internet deneyimi yaşatmak ve Türkiye’nin internet standartlarını yükseltmek için çalışan TurkNet, 2023 yılı boyunca:

  • 107.794 kullanıcısının internet hızını ücret farkı yansıtmadan yükseltti.
  • 15.000 kullanıcısını ücretsiz olarak fiber altyapısına geçirdi.
  • 32.948 kullanıcısının internetini ücretsiz olarak istediği yere taşıdı.

Türkiye’deki herkese yüksek hızlarda internet hizmeti sunmayı misyon edinen TurkNet, ülkemizin dünya sıralamasında üst seviyelere gelmesi için yatırımlarına devam ediyor.