Sosyal Medya

Otomobil

1 Temmuz 2022 İtibariyle Yeni Otoyol Hız Limitleri Değişiyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın da uygun görüşüyle 1 Temmuz’dan itibaren otomobiller için otoyollarda yeni hız sınırı uygulamasına başlanacak.

1 Temmuz 2022 İtibariyle Yeni Otoyol Hız Limitleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın da uygun görüşüyle 1 Temmuz’dan itibaren otomobiller için otoyollarda yeni hız sınırı uygulamasına başlanacak. Bu tarihten itibaren Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde- Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) ile Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarının mevcut olan 120km/s olan hız sınırı 10km/s artırılarak 130km/s, Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir/Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120km/s olan hız sınırı 20km/s artırılarak 140km/s’e çıkarılacak.
Benim size tavsiyem eğer aracınız lastik, bakım, aydınlatma vs gibi nedenlerden ötürü bu hız limitlerine uygun değil ise ve kendinizi bu hızlarda güvende hissetmiyorsanız, yeterli tecrübeye sahip değilseniz veya hava şartları uygun
değil ise asla bu limitlere çıkmamanız.
Artan her km/s hızın riskinizi katlayarak artıracağını ve yakıt tüketiminizi olumsuz etkileyeceğini unutmayınız.