Sosyal Medya

Otomobil

Apple Elektrikli Araba için İlk Adım Atıldı!

Son gelen bilgilere göre Apple, Apple Arabaları için mühendis aramaya başlamış!Elektrikli araba konseptine Tesla’dan sonra şimdide Apple önderlik yapmak için hazırlanıyor.

Son gelen bilgilere göre Apple, Apple Arabaları için mühendis aramaya başlamış!Elektrikli araba konseptine Tesla’dan sonra şimdide Apple önderlik yapmak için hazırlanıyor.

İlk olarak Şubat ayı itibariyle ilk kez Apple tarafından bir elektrikli araba geleceği dedikoduları başlanmıştı. Üstelik bu dedikodular asılsız değil, Apple içerisinden elde edilen bilgilerden yola çıkarak Project Titan(Titan Projesi) adı altında dile getirilmişti. Son gelen Apple tarafından resmi ilana göre de Apple, muhtemel Titan Projesini hayata geçirmeye koyulmuş ve bu bağlamda Apple Araba için mühendis arayışına girişmiş…

Apple ve Tesla büyük rakip haline gelebilir!

Bilindiği gibi günümüzde özellikle Tesla ile elektrikli arabalar büyük ivme ile gelişim süreçlerine devam ediyor. Üstelik gerek satış miktarları, gerekse de içten yanmalı motorlu araçlar ile aradaki farkı kapatmaları, birçok kesim için hayal olarak görülen elektrikli araçların geleceğini netleştirmişti.

Apple da başta Tesla olmak üzere geliştirilen elektrikli arabaların Amerika yollarında artış göstereceğini öngörmüş olacak ki Titan projesini gerçekleştirmek yolunda kolları sıvamış!

The Wall Street Journal tarafından yayınlanan raporlara göre Apple, elektrikli araba çalışmalarını hızlandırıyor. Üstelik son gelen bir Apple iş ilanıyla da bu raporun örtüşmesi, dikkatleri çekmiş durumda.

news_inside-recovered-apple-araba-apple-car-icar-apple-araba-yapiyor

Apple, Apple Araba için yeni mühendis kadrosu açıyor!

Apple’ın profesyonel sosyal ağ LinkIn üzerinden yayına verdiği bir ilanda, elektrikli araba başta olmak üzere otomotiv mühendisliği kapsamında çalışan aradığını yer aldı. Apple’ın işi olmayan şekilde otomotiv mühendisi iş alını açmış olması da Apple Araba konseptinin, aslında bir savsata değil de ciddi anlamda Titan Projesi ismi ile yürütüldüğü anlamına geliyor.

Apple Car, iCar ya da “?”

Şu an bunların dışında bir bilgi ne yazık ki bulunmuyor. Üstelik söz konusu olacak Apple Araba konseptine iCar, Apple Car veya nasıl bir isim verileceğine ilişkin bir bilgi dahi yer almıyor. Ancak Titan Projesi’nin ilk prototip örnekleri için öngörülen tarih, 2020 olarak belirtiliyor.

news_inside-apple-araba-apple-car-icar-apple-araba-yapiyor

Anlaşılan o ki Apple, mobil platformlarda ve Mac dünyasında önderlik ettiği teknolojik gelişimleri, bir elektrikli arabayla birleştirip bu kategoride de Tesla liderliğini eline almak istiyor. Öte yandan zaten Apple, iPhone ve çeşitli arabaların sistemleri ile birlikte çalışabilecek, araba sistemleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Büyük ihtimalle bu süreçten sonra daha sık Apple Araba ya da Apple Car ismini duyuyor olacağız. Apple’ın elektrikli araba teknolojisine nasıl yön vereceğini de merakla bekleyip göreceğiz.