Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

10 Yaşındaki Çocuk FACE ID ile Annesinin iPhone Kilidini Açtı

10 Yaşındaki Çocuk FACE ID ile Annesinin iPhone Kilidini Açtı. Face ID ne kadar güvenli? FACE ID Doğru Çalışmıyor?

Bir Face ID Bombası Daha, Face ID Ne Kadar Güvenilir?

10 Yaşındaki Çocuk FACE ID ile Annesinin iPhone X Kilidini Açtı.

Hatırlarsanız Apple, sizin dışınızdaki kişilerin iPhone X’inizi Face ID kullanarak ekran kilidini açabilme ihtimalinin üstün kamera ve görüntü tanıma sistemi sayesinde yok denecek kadar az olduğunu iddia etmişti. Görülen o ki hiç te öyle değil.

Beşinci sınıf öğrencisi Ammar Malik annesinin iPhone kilidini gayet kolay açıyor. Malik’in annesi Sana Sherwani söz konusu durumu bir video ile gösteriyor. Wired‘a konuşan aile babasının da bir kaç açmayı başardığını söylüyor.

Bu amaçla, Apple yalnızca bir şifre kullanmanızı önerir. 1.000 dolarlık bir cihaz satın aldıktan sonra duymak istediğiniz tam olarak değil.

10 Yaşındaki Çocuk FACE ID ile Annesinin iPhone Kilidini Açtı

Elbette 1000 dolar ve üstü para harcadığınız iPhone X’inizi çalanlar veya kaybettiğinizde bulanlar tarafından bu ekran kilidi FACE ID ile açılmayacak olabilir. Ancak telefonlarını meraklı çocuklarından uzak tutmak isteyen aileleri veya bireyleri bu durum zor durumda bırakabilir.

Bu amaçla, Apple yalnızca şifre kullanmanızı önerir. 1.000 dolarlık bir cihaz satın aldıktan sonra duymak istediğiniz şey tam olarak değil.

Dünkü yazımda söylediğim gibi Apple başta olmak üzere Samsung ve Google gibi premium akıllı telefon üreticileri son dönemde yazılım kalitesini oldukça düşürdü.