Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

E-Ticarette 11.11 Alışveriş Çılgınlığının Bilinmeyen Hikayesi

11.11 Alışveriş Çılgınlığının Hikayesi, Yalnızlar günü nasıl alışveriş çılgınlığına dönüştü. 11.11 Alışveriş gününün bilinmeyen Hikayesi

11.11 Alışveriş çılgınlığının hikayesini Biliyor muydunuz? 11.11’in pek bilinmeyen hikayesi!

11.11 Alışveriş Çılgınlığının Hikayesi – Günlerdir reklamlarını takip ettiğiniz Çinli E-ticaret devi Alibaba, AliExpress’in 11.11 alışveriş festivalini duymayanınız yoktur. Neredeyse yarı yarıya, bazı ürünlerde ise çok daha fazla indirim fırsatları ile alışveriş çılgınlığına davet ediliyor.

Türkiye’de ise hepimizin bildiği N11 sitesi bugün 4 saatte 10 otomobil satarak bu çılgınlığın geldiği boyutu daha da ilginç kılıyor.

E-Ticarette 11.11 Çılgınlığının Hikayesi

Doğrusu herkes gibi bende 11.11 çılgınlığının nereden kaynaklandığını merak ettim.

İşte size 11.11 Alışveriş Çılgınlığının Bilinmeyen Hikayesi! 11.11 alışveriş çılgınlığının Hikayesi!

Herşey bundan 7 yıl önce Çinli online alışveriş sitesi Alibaba’nın kurucusunun Amerikalıların 25 Kasım’da Black Friday, Kara Cuma alışveriş günü çılgınlığının benzerini yapmak istemesiyle başladı.

İşin Özünde rekabet var!

Yıllardır kutlanan bu alışveriş çılgınlığıyla rekabet etmek isteyen Alibaba’nın kurucusu Jack Ma, Çin kültüründe “Yalnızlar Günü – Bekarlar Günü” olarak bilinen 11 Kasım gününü kendi alışveriş günü olarak kullanmayı seçmiş ve günümüze kadar gelen bir alışveriş geleneğin farklı bir yaratıcısı olmuştur.

Jack Ma Çin’in Bekarlar gününü neden seçti? Derseniz? Burada da 11.11’in anlamına bakmak lazım…

11.11’deki bu dört tane 1 rakamı aslında yalnız 4 yalnız erkek arkadaşı temsil ediyor!

Tüm dünyada yılın en önemli alışveriş günlerinden biri olan 11 Kasım Bekarlar Günü’nde ise; yalnızlıktan muzdarip olan 4 erkek üniversite öğrencisinin bu günün yalnızlık onuruna yönelik etkinlikler ve kutlamaların yapıldığı bir gün olmasına karar vermeleriyle ortaya çıktı.

11.11 tarihinde bulunan dört tane 1 rakamı, Bekarlar Günü’nü başlatan dört yalnız erkeği temsil ediyor.

 

İndirimler tabi ki Çin ile sınırlı kalmayıp Türkiye dahil 200 ülke de uygulanıyor.

Festivale tüm dünya ülkelerinden katılan alışveriş siteleri var. 7 yıldır düzenlenen bu festivale Aliexpress, Gearbest, Lightinthebox gibi diğer Çin sitelerinin yanında ülkemizde N11’de katılıyor.
Sayısız üründe büyük indirim yapıyorlar söz konusu.

Alibaba geçen sene yaptığı 14.3 milyar dolarlık satışla bir günde en çok satışı yapan şirket olarak Guiness  Dünya Rekorları listesine girdi. Bu rekor 20 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor.

İndirimler 24 Saat Sürüyor!

Pek çok kategoride indirimli ürünleri bulabileceğiniz bu festival 24 saat sürüyor.

Kaçırmayın!!

E-Ticarette 11.11 Çılgınlığı, N11 4 Saatte 10 Otomobil Sattı


#11.11 Alışveriş Çılgınlığının Hikayesi