Sosyal Medya

MacOS

15 inç Retina Macbook Pro Güncellendi!

15 inç Macbook Pro'yu güncelleyeceği yönündeki iddialar gerçekleşti. Dizüstü serisi, daha hızlı işlemciler ve Force Touchpad ile güncelledi.

Apple’ın profesyonel dizüstü çözümü 15 inç Macbook Pro’yu güncelleyeceği yönündeki iddialar gerçekleşti. Dizüstü serisi, daha hızlı işlemciler ve Force Touchpad ile güncelledi.

Geçtiğimiz hafta ortaya atılan iddialar gerçek oldu ve Apple 15 inç Retina ekranlı dizüstü ailesini güncelledi. Daha hızlı 4. nesil Intel işlemciler ile güncellenen seride yerleşik Intel grafik çözümlerinlerine ve üst sınıf AMD grafik çözümüne yer verildi.

5. nesil Intel İşlemciler

İki ayrı donanım seçeneği ile sunulan 15 inç Retina Macbook Pro’da 2.2 ve 2.5 GHz’lik Core i7 işlemcileri yer alıyor. Her iki modelde de 1600 Mhz hızında 16 GB bellekler yer alırken, baz modelde 256 GB, üst donanımlı modelde 512 GB katı hal sürücüsü bulunuyor. Baz model Intel Iris Pro grafik çözümü ile gelirken üst modelde yerleşik grafik işlemciye AMD’nin R9 M370X grafik işlemcisi de eşlik ediyor.
ekran-resmi-2015-05-19-155505

Force Touch Trackpad

Yeni Macbook Pro modelleri, Nisan ayında tanıtılan 12 inç Macbook Pro ile kullanıma sunulan baskıya duyarlı Force Touch Trackpad ile geliyor. Cihazların pil ömrü ise wireless açık bir şekilde web taraması ölçümlerinde 9 saat olarak açıklanmış durumda. Türkiye Apple Store’da yerini alan ürünler 6699 TL ve 8399 TL’den satışa sunulmuş durumda.