Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

20 Bin Dolarlık Posta Dronu Rusya’da Yere Çakıldı

20 Bin Dolarlık Posta Dronu Rusya'da Yere Çakıldı. Sibirya'nın Ulan-Ude kasabasında yer alan Rudron / Expeditor 3M, bölgede ilk defa bir posta dronu test ederek bu faaliyetten gurur duymayı planlıyordu

Drone’ların Posta Hizmetlerinde Kullanılması için Kat Edilmesi Gereken Daha Çok Yol Var!

20 Bin Dolarlık Posta Dronu Rusya’da Yere Çakıldı.

Posta Dronlarının neden daha hazır olmadıklarını Rusya’dakiler şu anda söyleyebilir. Sibirya’nın Ulan-Ude kasabasında yer alan Rudron / Expeditor 3M, bölgede ilk defa bir posta dronu test ederek bu faaliyetten gurur duymayı planlıyordu. Ancak hiçte öyle olmadı.

Açılış uçuşunda işler ters gitti. Hexacopter posta dronu kalkıştan hemen sonra yüksek hızla yere çakıldı. Aşağıdaki videoda göreceğiniz gibi Rusya’nın ilk posta Dronu uçuş testi felaket ile sonuçlandı. Sonuç 20 bin dolar değerinde bir hurda.

Bölgesel lider Alexei Tsydenov Reuters’e verdiği bilgide, bölgede 100’den fazla WiFi sinyali olduğunu ve buna sebep olabileceğini söylese de;  gerçekte neyin ters gittiğinden pek emin değil.

Rusya Posta İdaresi için 20 bin dolara mal olan kaza oldukça pahalı bir kaza oldu. Devlet Posta İdaresi konuyu kendinden ayrı tutmaya çalışsa da paketin üzerindeki logo bu teste onay verdiğinin bir kanıtı olarak gösteriliyor.

20 Bin Dolarlık Posta Dronu Rusya’da Yere Çakıldı

 

Yine de gerçekçi olmak gerekirse, Dronlar ile posta ve paket teslimatları için hala kat edilmesi gereken uzun bir yol var.

Reuters