Sosyal Medya

MacOS

2016’da 15 inç’lik Yeni Bir MacBook Air Gelebilir!

Apple, WWDC 2016’da 15 inç ekranlı MacBook Air tanıtabilir.

Apple MacBook Air’ın tasarımını senelerdir değiştirmedi, ancak artık şirketin ultra taşınabilir dizüstü bilgisayarının tasarımında gelecek yıl içinde büyük bir değişiklik yapacağı ve hatta WWDC 2016’da 15 inç ekranlı versiyonunu da çıkaracağı konuşulmaya başlandı.

Şu anda MacBook Air 11 inç ve 13 inç olmak üzere iki farklı büyüklükle sunuluyor. Economic Daily News‘e göre, Apple’ın elinde 13 inç ve 15 inç MacBook Air modelleri için yepyeni tasarımlar bulunuyor. Bu durum 11 inç MacBook Air’ın 2016’dan itibaren sonlandırılacağı ihtimalini akıllara getiriyor.

Apple’ın elinde birbirine yakın boyutlarda birçok rakip cihaz olmaya başladı. 11 inç MacBook Air, 12 inç MacBook, 12.9 inç iPad Pro, 13 inç MacBook Air ve 13 inç MacBook Pro cihazlarının her biri taşınabilirliğe önem veriyor. 11 inç’lik seçeneği kaldırmak, Apple’ın tüketicileri 12 inç ve 13 inç ekranlı dizüstü bilgisayar seçeneklerine yönlendirmesi anlamına geliyor.

Site, yeni MacBook Air’ın yepyeni bir metal gövde, pil modülleri, paneller ve soğutma modülleriyle çıkacağını dile getiriyor. 2016 model MacBook Air’ların mevcut modellere göre daha ince ve güçlü olması da bekleniyor. Şimdilik bunlar hakkında fazla bir detay bulunmuyor.

Şu anda 12 inç MacBook Apple’ın en ince ve hafif dizüstü bilgisayarı olma özelliğini taşıyor. Yeni MacBook Air serisinin aynı tasarım çizgilerini barındırıp barındırmayacağı şu an için bilinmiyor. Economic Daily News yenilenen MacBook Air’ların yüksek çözünürlüklü ekrana sahip olup Retina bölgesine geçip geçmeyeceği hakkında herhangi bir bilgi vermiyor. Ancak MacBook ve MacBook Pro dizüstü bilgisayarların Retina ekranlarının bulunduğu bir ortamda MacBook Air bilgisayarlar daha fazla Retina’dan mahrum kalmaz gibi görünüyor.

Son olarak mevcut MacBook Pro serisinin tasarımında herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı hakkında şu an için herhangi bir bilgi bulunmuyor.