Sosyal Medya

Genel

2018 YKS Sınavı için Yeni Kimlik Şart mı? Geçici Kimlik Belgesi Nasıl Alınır?

2018 YKS Sınavı için Yeni Kimlik Şart mı? YKS Sınavı Girecekler Dikkat! Geçici Kimlik Belgesi ile YKS Sınavına Giriş Yapılabilecek mi?

2018 YKS Sınavına İki Gün Kaldı, Sınava Yeni Kimlik Kartı ile Gelmek Zorunlu mu?

2018 YKS Sınavı için Yeni Kimlik Şart mı? YKS Sınavı Girecekler Dikkat!

20 Haziran itibariyle ÖSYM YKS Giriş Belgeleri ve 2018 YKS Sınava Giriş Yerleri Duyurulmuştu. Milyonlarca üniversite adayı bu haberi bekliyordu. 30 Haziran 2018 tarihinde uygulanacak olan 2018-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT),1 Temmuz 2018 tarihinde uygulanacak olan 2018-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınav giriş yerleri belli oldu. Peki YKS sınav giriş yerleri nasıl sorgulanır? Giriş belgesi nasıl alınır?

Milyonlarca üniversite adayı şimdi yeni kimlik ile sınava girmenin zorunlu olup olmadığı ile ilgili doğru bilgiye ulaşmak istiyor.

Hemen söyleyelim, Nüfus Müdürlükleri hafta sonu da yani sınavdan önce Cumartesi günüde çalışacak. 2018 YKS’e sınava girecek adayların, TC Kimlik Numaralı belgeler ile; bu pasaport gibi resmi belgeler ile sınava giriş yapabilecekler.

Eğer TC Kimliğini Kaybetmişseniz? o zaman ne olacak derseniz? TC Kimliğini Kaybeden Üniversite Adayları 2018 YKS Sınavına Nasıl Girecek?

Bu durumda olan üniversite adayları, hemen nüfus müdürlüklerinden Sınava Girebilmek için 15 Gün Geçerli olacak Geçici Kimlik Belgesi alabilirler. Bu Belge ile sınava giriş yapmaları mümkün olacak.

2018 YKS Sınavı için Yeni Kimlik Şart mı?

 

Yani Geçici Kimlik Belgesi ile 2018 YKS Sınavına Giriş Yapılabilir. Sınava Yeni Kimlik Belgesi ile Gelmek Şart Değil Ancak TC Kimlik Numaranızın olduğu Eski Kimlik Belgeside Geçerli Olacak!

YKS Sınavında YENİ KİMLİK ŞART MI?

ÖSYM’DEN ÖNEMLİ UYARI

  • 2018-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.
  • 2018-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) için adaylar saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.
  • Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YKS NE ZAMAN? 2018

  • YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) 30 Haziran – 01 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapılacak.
  • TYT, 30 Haziran 2018 Cumartesi günü yapılacak. Sınav saat 10:15’te başlayacak ve 135 dakika sürecek.
  • AYT, 01 Temmuz 2018 Pazar günü yapılacak. Sınav, saat 10:15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek.
  • YDT, 01 Temmuz 2018 Pazar günü yapılacak. Sınav saat 15:45’te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

Dikkat: Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10:00’dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15:30’dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacak.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

  • YKS souçları 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak.
  • Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebilecekler.

BARAJ PUANI NE KADAR?

  • Meslek yüksekokullarında bir program tercih edebilmek için TYT puanının en az 150 ve üzeri olması gerekiyor.
  • TYT’den en az 150 puan almak koşuluyla, bir lisans programını tercih edebilmek için programın puan türünde en az 180 puan almış olmak gerekiyor.

YKS PUANLARINI HESAPLAMADA KURAL DEĞİŞİKLİĞİ

Adaylar her iki testten değil, yalnızca bir testten de 0.5 ham puan alır yani yarım net çıkarırsa puanları hesaplanacak. YÖK’ün 31 Mayıs 2018 tarihli toplantısında aldığı karar şöyle: “2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) TYT’de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için Türkçe veya temel matematik testlerinin en az birinden en az 0.5, AYT’de ise ilgili puan türünün hesaplanabilmesi için gerekli testlerin en az birinden en az 0.5 ham puan almış olmaları gerek.”

Alınan karar sonrası 2018 YKS Kılavuzu da şöyle değişti: “TYT puanının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik Testi veya Türkçe Testi’nden en az 0.5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekmektedir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için A-TYT puanı hesaplanacaktır. AYT ve YDT’de adayların puanlarının (A-SAY, A-SÖZ, A-EA, A-DİL) hesaplanabilmesi için ilgili testlerin en az birinden 0.5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekmek. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacak.”

RESMİ ÖSYM AÇIKLAMASI

Yükseköğretim Kurumları Sınavı

DUYURU
(28 Haziran 2018)

2018-YKS Adaylarının Dikkatine!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Fotoğraflı “Geçici Kimlik Belgesi” İle Sınava Girilebilmesi ve
2018-YKS İçin Açık Tutulacak İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri

30 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihlerinde uygulanacak 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2018-YKS) katılacak adaylardan T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olacak fotoğraflı “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenenler, bu belgeleri ile 2018-YKS’ye girebileceklerdir.

Ayrıca; İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce, 2018-YKS’ye girecek adaylardan nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilemeyecek durumda olanlar için 30 Haziran 2018 Cumartesi günü07.00 ile 17.00 saatleri arasında ve 1 Temmuz 2018 Pazar günü 07.00 ile 15.30 saatleri arasında sınav yapılacak merkezlerdeki İl/İlçe Nüfus Müdürlükleriaçık tutulacak ve söz konusu Müdürlüklere başvuran 2018-YKSadaylarına, müdürlük personeli tarafından; “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir. Belirtilen sürelerde açık tutulacak İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerilistesine aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.Bu kapsamda, kayıp veya değiştirme nedeniyle T.C. Kimlik Kartı almak için Nüfus Müdürlüğüne başvuran adaylar, Nüfus Müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan 2018-YKS başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişeceklerdir. T.C. Kimlik Kartı talep eden aday ile MERNİS veri tabanındaki kişi kaydı ve YKS Aday İşlemleri Sisteminde başvuru bilgileri bulunan adayın kimlik bilgileri ve fotoğrafının karşılaştırılması sonucunda bilgilerin birebir tutması, fotoğrafın aynı kişiye ait olduğunun tespiti ve müdürlük personeli tarafından sorulacak sorulara olumlu cevap verilmesi hâlinde adaya fotoğraflı “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir. “Geçici Kimlik Belgesi” dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecektir. Adayın, YKS Aday İşlemleri Sisteminde yer alan başvuru bilgilerinin bir dökümü de Nüfus Cüzdanı Talep Belgesine eklenerek ilgilinin dosyasında saklanacaktır. Bu amaçla, Nüfus Müdürlüğü’ne giden adayın, 2018-YKS Sınava Giriş Belgelerinden herhangi birinin ve 2 fotoğrafının (biyometrik) yanında olması işlemlerin daha kolay ve hızlı olmasını sağlayacaktır.

2018-YKS adaylarına önemle duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

30.06.2018-01.07.2018 TARİHLERİNDE AÇIK OLACAK İL/İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ