Sosyal Medya

Eğitim

2023 LGS ne zaman, saat kaçta başlıyor ve kaçta bitiyor?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında uygulanacak olan merkezi sınav, 4 Haziran 2023 Pazar günü yurt genelinde yapılacak. 1 milyonu aşkın öğrencinin katılım göstereceği sınava ilişkin detaylar da araştırılmaya başladı. MEB'in açıklamasına göre, deprem bölgesindeki öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için bu yılki sınavda, 8'inci sınıfın ikinci dönem konularından soru sorulmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı ayrıca, sınavın iki oturum halinde uygulanacağını belirtirken sınav saati ve süresi ile ilgili detayları da paylaştı. Peki, LGS sınavı ne zaman, saat kaçta başlıyor ve kaçta bitiyor?

2023 LGS ne zaman, saat kaçta başlıyor ve kaçta bitiyor?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında uygulanacak olan merkezi sınav, 4 Haziran 2023 Pazar günü yurt genelinde yapılacak. 1 milyonu aşkın öğrencinin katılım göstereceği sınava ilişkin detaylar da araştırılmaya başladı. MEB’in açıklamasına göre, deprem bölgesindeki öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için bu yılki sınavda, 8’inci sınıfın ikinci dönem konularından soru sorulmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı ayrıca, sınavın iki oturum halinde uygulanacağını belirtirken sınav saati ve süresi ile ilgili detayları da paylaştı.

Peki, LGS sınavı ne zaman, saat kaçta başlıyor ve kaçta bitiyor?

Ülke genelindeki 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik olarak uygulanacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 4 Haziran 2023 Pazar günü yapılacak.

  • – Toplamda 1 milyon 246 bin 429 öğrencinin katılacağı sınav, iki oturumda yapılacak.
  • – İlk oturumda 50, ikinci oturumda ise 40 soru adaylara yöneltilecek.

Bu noktada, ‘2023 LGS sınavı ne zaman, saat kaçta başlıyor ve kaçta bitiyor?’ sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. MEB, sınav saati ile ilgili olarak önemli bir açıklama yaptı.  İşte detaylar!

LGS Sınavına Girerken Hangi Belgeler Gerekli?

Öğrencilerin, sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) ile en az 2 kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurmaları gerekiyor.

LGS Kaçta Başlıyor ve Kaçta Bitiyor?

Yukarıda belirttiğimiz gibi iki oturum üzerinden yapılacak olan LGS 2023 Sınavı,

 

  • Saat 09.30’da başlayacak sözel oturumda, öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek

 

  • Saat 11.30’da başlayacak, matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 sorunun yöneltileceği sayısal oturumda ise öğrencilere 80 dakika süre verilecek.

 

İki oturum arasındaki 45 dakikalık sürede öğrenciler, okul bahçelerine çıkabilecek, ihtiyaçlarını giderebilecek.

LGS 2023 Cevap Anahtarı Sınav Sonunda Yayımlanacak

 

Öğrenciler, sınav kitapçıklarını bir gün sonra sınava girdikleri okullardan alabilecek. Sınavın ardından yarın öğleden sonra, cevap anahtarının Bakanlığın internet sitesinde yayımlanması bekleniyor.

Merkezi sınav sonuçları 26 Haziran’da “https://www.meb.gov.tr” internet adresinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi, posta yoluyla gönderilmeyecek.

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlatılacak.

 

LGS 2023 Hakkında Sıkça Sorular Sorular?

LGS Ne Zaman Saat Kaçta 2023?

  • Yayımlanan başvuru kılavuzuna göre, sınavın birinci oturumu Türkiye saatiyle 09.30’da, ikinci oturumu ise saat 11.30’da başlayacak.

 

LGS saat kaçta başlıyor kaçta bitiyor?

  • Ortaokul son sınıfta olan yüz binlerce öğrencinin katılacağı LGS Sözel sınavı 09:30’da Sayısal sınavı ise 11:30’da başlayacak. Sözel alanda adaylara 50 soru için 75 dakika süre verilecek. 09:30’da başlayan ilk oturum 10:45’te sona erecek.,

LGS 2023 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

  • MEB tarafından LGS sonuçları 26 Haziran’da “https://www.meb.gov.tr” internet adresinde ilan edilecek.

 

2023 LGS kaç dk?

  • Liselere Geçis Sistemi kapsamında düzenlenen sınav toplam 90 sorudan oluşuyor. LGS 1. ve. 2. oturumları toplam 155 dakika sürecek.

 

Lise giriş sınavı nedir?

  • Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye’de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan liseye geçiş sınavı sistemidir. LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir.

2023 lise tercihleri ne zaman?

  • MEB tarafından yayınlanan LGS sınav kılavuzunda, tercih tarihlerine ilişkin bilgi yayınlanmadı. Geçtiğimiz sene ortaöğretim kurumları tercihleri 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü başlamış ve 20 Temmuz 2022 saat 17.00’ye kadar sürmüştü. Bu sene de LGS tercihlerinin Temmuzun ilk ya da ikinci haftasında başlaması bekleniyor.

2024 yılında LGS var mı?

  • ‘Liselere yeni eğitim modelinin ilk sınavı 2024 yılında yapılacak.’

 

LGS’de kaç tercih hakkı var 2023?

  • Yerel yerleştirme listesinde en fazla 5 okul tercih hakkı bulunmaktadır. Yerel yerleştirme listesindeki ilk 3 tercihin kayıt alanından okullar olması zorunludur. Tercih sırası fark etmeksizin aynı türden (anadolu lisesi, mesleki ve teknik anadolu lisesi, anadolu imam hatip lisesi) en fazla 3 okul tercih edilebilir.

LGS sadece 8 sınıf konuları mı?

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası eğitim alanında alınan kararlara ilişkin açıklamada bulundu. Özer, “LGS’yi sadece 8’inci sınıfın I. dönem konularından yapacağız. Yine YKS’de 12’nci sınıfın II. dönem konuları sınavda dâhil olmayacak.” dedi.