Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

3 Boyutlu Sanal Hız Kesiciler Yolları Daha Güvenli Hale Getiriyor!

Ülkemizde özellikle şehrin belli kritik yollarında sık sık karşılaştığımız kasisler yerini 3 Boyutlu Sanal Hız Kesiciler‘e bırakabilir.

Bunun en önemli örneğini Hindistan hükümeti gerçekleştirmek istiyor. Hükümet ölümcül yolları bu yeni yöntem ile daha güvenli hale getirmeyi hedefliyor.

Hükümet, 3 Boyutlu resimler kullanarak sürücülerin hızlarını keserek kontrollü bir sürüş gerçekleştirmelerini amaçlıyor.

Hindistan Ulaştırma Bakanı Nitin Gadkari bugün attığı tweet’te bu konuya değinerek 3 Boyutlu sanal hız kesicilerin deneneceğini açıkladı.

Resimlerdeki Optik yanılsama sayesinde sürücüleri hız kesmelerine teşvik etmek istiyorlar.

inside_1460266735

Hindistan’da hükümet özellikle yüksek hızlı araçlar için güvenlik tehlikesi oluşturan kasislerin karayollarından kaldırılmasını emretmişti.

Hindistan’da karayolu kazalarında hayatını kaybedenlerin en çok olduğu ülke olarak göze batıyor. Resmi rakamlara göre karayollarındaki yetersiz güvenlikten dolayı 2014 rakamlarına göre 141.526 kişi hayatını kaybetti. Bu oldukça yüksek bir rakam.

3 Boyutlu sanal hız kesiciler ilk olarak 2008 yılında Amerikanın Philadelphia eyaletinde kullanılmıştı ve eleştirmenler bunların hız kesici olduğunu bilenler için görmezden gelebileceğini söylemişlerdi.

Ülkemizde buna benzer örneklerin özellikle karayolları kenarlarında taklit polis otolarının ne kadar etkili olduğunu hatırlarsak bununda ciddi faydasının olabileceğini düşünüyorum.

NEW DELHI, INDIA ? AUGUST 1: Workers install a metallic speed breaker on the Dwarka flyover after 9 people lost their lives on the flyover due to the faulty design of the flyover in New Delhi on Saturday, August 1, 2009. (Photo by Shekhar Yadav/ India Today Group/ Getty Images)

Bu yeni yöntem sayesinde yollarda sıklıkla karşılaştığımız yüksek kasisler artık tarih olabilir.