Sosyal Medya

Otomobil

35 Bin Mazda 3 “yanlış programlama” yüzünden geri çağırılıyor

35 Bin Mazda 3 yanlış programlama yüzünden geri çağırılıyor. ABD'de 35 bin Mazda 3 bu hata yüzünden geri çağırılıyor. 2019 ve 2020 Mazda 3.

35 Bin Mazda 3 bu hata yüzünden geri çağırılıyor

Mazda 3 sahibiyseniz, aracınızı servisinde kontrol ettirmek isteyebilirsiniz. Mazda 3’lerde görünen bir hata yüzünden, aniden acil durum fren sisteminiz devreye girebilir.

Sürücü asistanları, gezilerimizi daha güvenli hale getirmeye yardımcı olabilir, ancak sistem yanlış zamanda hata verirse yazılım kararlarını bir aracın kontrolüne entegre etmek ciddi sorunlara neden olabilir.

Mazda’ya göre, Akıllı Fren Sistemindeki (SBS) bir “Yanlış programlama”, dördüncü nesil Mazda3 araçlarının sürüş sırasında yollarındaki bir nesneyi yanlış tespit etmelerini ve sürüş sırasında frenlerin otomatik olarak uygulanmasını sağlayabilir.

Söz konusu sorun ABD’de 35.390 2019 ve 2020 model Mazda 3’leri etkiliyor. Ancak Mazda “Yanlış programlama” kusurunun herhangi bir yaralanma ve ölümcül tehlike içermediğini belirtiyor. En azında bu yönde bir geri dönüş henüz olmamış…

Bu sorunun ortaya çıktığını nasıl anlayabilirsiniz?

Sorun ortaya çıktığında, araç kontrolünüz dışında aniden duruyor ve bir alarm sesi duyuluyor; buna ek olarak araç içi uyarı ekranında bir mesaj görüntülendiğinden sürücü bunun kolayca fark edebiliyor.

Bazı Reddit kullanıcıları da hiç bir şey yokken sürüş esnasında sistemin etkinleştiğini deneyimlediklerini bildirdi. Sistem devre dışı bırakılabiliyor ancak araca her başlattığınızda kendini otomatik etkinleştiriyor.

Autoblog , bazı araçların sadece sistemin güncellenmesi veya yeniden programlanması gerekmekle birlikte; erken üretim tarihlerine sahip bazı araçların tüm sistemsel parçalarının değiştirilmesi veya yeniden programlanması gerekebileceğini bildiriyor. Aslında sıkıntılı bir durum…

Ülkemizdeki Mazda 3 sahiplerini etkiliyor mu? henüz net değil ancak sersivlere bir danışmakta fayda var diyorum.

Mazda