Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

3D Baskılı Kablosuz Bağlantı Objelerine WiFi Bağlantısı için Pil Gerekmez

3D Baskılı Kablosuz Bağlantı Objelerine WiFi Bağlantısı için Pil Gerekmez. Akıllı Ev Aletlerinin en temel sorununu çözebilir.

WiFi Bağlantısı Yapmak için Pil Gerekmiyor? Bu Mümkün mü?

3D Baskılı Kablosuz Bağlantı Objelerine WiFi Bağlantısı için Pil Gerekmez.

Bu 3D Baskılı Objelerin WiFi Bağlantısı için Pil Gerekmez. Akıllı ev aletlerinin en temel sorunlarından birisini bu yöntem çözebilir. 

Akıllı cihazların evde çalıştırılmasının rahatlığıyla birlikte gelen en büyük zaaflardan biri hiç şüphesiz pil veya duvara montaj yapılarak oradan bağlantı için enerji ihtiyaçlarının karşılanmasının zorluğudur.

Ancak Washington Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından geliştirilen yeni bir proje; gelecekte çevrimiçi kalmaya hiç kimse gerek duymayan araçların oluşturulmasına rehberlik etme konusunda bize yardımcı olabilir.

Washington Üniversitesi’nden Vikram Iyer, Justin Chan ve Shyamnath Gollakota kablosuz bağlantı yetenekleri ile oluşturulmuş 3 Boyutlu plastik parçalar oluşturmanın bir yolunu bulmuş, üstelik bunun için güç ve elektronik parçalar kullanmak zorunda kalmadılar.

 

Bir tartım ölçeği, bir akış sensörü ve rüzgar hızını ölçen bir anemometre yarattılar. Bu parçaları oluşturmak için bakır ve grafen gibi iletken filament malzemeler içeren kompozit plastik kullanmanın yanında veri bitlerini kodlamak için dişli kullandılar. WiFi sinyalinin yansımasını değiştirerek haberleşmeyi sağladılar.

Temel olarak, herhangi bir devreye ihtiyaç duymadan telefonunuza veya diğer bağlı cihazlara veri taşıyabilen sensörler yarattılar.

Ekip ne kadar deterjan kaldığını tespit eden bir akıllı bir Tide bidonunun yanı sıra; pil olmadan kablosuz iletişim kuran ve web sayfalarında gezinmeyi sağlayan düğmeler geliştirdi.

3D Baskılı Kablosuz Bağlantı Objelerine WiFi Bağlantısı için Pil Gerekmez

3D Baskılı Kablosuz Bağlantı Objelerine WiFi Bağlantısı için Pil Gerekmez

Oldukça dikkat çekici.

TNW