Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

4G İptal Edilmeyecek!

“4G ile hiç zaman kaybetmeyelim, iki yıl daha bekleyip 5G’ye geçelim”


“4G ile hiç zaman kaybetmeyelim, iki yıl daha bekleyip 5G’ye geçelim” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Başbakan Davutoğlu ve Ulaştırma Bakanı ikna etti.

Türk Telekom’un 175. yıl etkinliğinde, “4G ile zaman kaybetmenin anlamı yok. İki yıl daha bekleyip 5G’ ye geçelim” diyen Erdoğan, 4G ihalesinin ne olacağı konusunda insanların kafasında soru işareti bırakmıştı. Hatta bir bakan da “Erdoğan’ın sözleri bizim için önemli, 4G ihalesi üzerinde konuşacağız” diyerek iptal edilebileceğine dair söylemlerde bulunmuştu.

Bu haberlerin ardından GSM operatörleri ve BTK, ihaleye çok ciddi bir şekilde hazırlandıklarını belirterek iptal edilmemesi konusunda söylemlerde bulundular. Daha sonra Ulaştırma Bakanı ve Başbakan’ın Erdoğan’la bir görüşme yaparak, “4G’yi atlayıp 5G’ye geçmek, şu an için pek mantıklı görünmüyor. İhale süreci, olması gerektiği gibi devam etsin” dedikleri ve Erdoğan’ın da buna karşı çıkmadığı söyleniyor.

Buna göre 26 Mayıs tarihinde yapılacak olan 4G ihalesi için şimdilik sıkıntıların atlatıldığını söyleyebiliriz. 800, 900, 1800, 2100 ve 2600MHz frekansları için toplamda 2 milyar 298 milyon €’luk bir ihale yapılacak ve bu ihalenin toplam bant genişliği 390,4 MHz olacak.