Sosyal Medya

Android

4K Ekranlı Sony Xperia XZ Premium, Sony’nin Yeni Amiral Gemisi!

4K Ekranlı Sony Xperia XZ Premium, Sony'nin Yeni Amiral Gemisi! MWC 2017'de Sony yeni amiral gemisini görkemli bir şekilde tanıttı! Detaylar!

4K Ekranlı Sony Xperia XZ Premium, Sony’nin Yeni Amiral Gemisi!

MWC 2017’de Sony yeni amiral gemisini görkemli bir şekilde tanıttı. Xperia XZ Premium! Elbette en dikkat çekici özelliği 4K HDR desteği. 4K Ekranlı Sony Xperia XZ Premium.

4K Ekranlı Sony Xperia XZ Premium, Sony'nin Yeni Amiral Gemisi!

Android 7.1 tabanlı gelen Xperia Xz , hızlı yüklemeler için 1Gbps LTE’ye sahip en yeni Snapdragon 835 yonga setini kullanıyor. Üst seviye su ve toz direnci, yüksek çözünürlükte ses çalma ve resim yakalama ve çekme işlemlerinde beş kat daha hızlı olduğu söylenen 13 megapiksellik bir Motion Eye kamera; Fotoğrafların çekilmesi sırasında beş kat daha hızlı olduğu ve 960 fps’lik süper yavaş çekimde video yakalayabilme özelliği.

 

4K Ekranlı Sony Xperia XZ Premium!

 

5.5 inç ekran büyüklüğünde 4K HDR desteğine ne gerek var?

Apple ilk kez Retina ekranlarını iPhone 4 ile piyasaya sürdüğü sırada ekranda bireysel pikselleri birbirinden ayırmayı imkansız kılacak yenilik vaadiyle lanse edildiğinde bile yaklaşık 326 ppi’lik piksel ekran yoğunluklarına bakıyorduk.

Şimdi Sony Xperia XZ Premium ile 801 ppi büyüklüğünde göreceksiniz.

4K ekran kullanımı Sony’nin mühendislik yeteneklerinin etkileyici bir kanıtı olmasına rağmen, kimsenin küçük bir ekranda 4K çözünürlüğe ihtiyaç duyacağını sanmıyorum. Bu ilave olarakta, daha yüksek çözünürlüklü bir ekran, pil ömrünü ciddi oranda düşürebilir.

Yine de Sony’nin yaptığının dünyanın ilk 4k Telefonu olmadığını belirtelim. Sony 2016 yılında Z5 Premium ile buna başlamıştı. O zamanlar şimdi olduğundan çok daha az 4K içerik vardı ve Sony gerekmediği sürece yüksek çözünürlülük modunun açılmasını istemiyordu. Elbette güç tüketimi açısından.

 

Çoğu insan 1080p ve 2K çözünürlüklü telefon ekranları arasındak farkı anlamakta ciddi sorun yaşar, bu nedenle bu durumun 4K ekranıyla çok farklı olmayacağıda kesindi. Artı, cihazın maliyetini önemli derece de artıracaktır. OnePlus 2 gibi benzer özelliklere sahip olan Z5 Premium’a rakipleri Sony modelinin yarı fiyatına sattılar.

Sony’nin sunduğu ürünlerin gerçekten daha iyi kontrast, detay ve renk sunup sunamayacağını görmek için XZ Premium’un HDR özelliklerini şu anda mevcut olan diğer ekran teknolojileriyle karşılaştırmak ilginç olabilir.

Hal böyleyken neden 4K ekran tercih ediyor derseniz. Olsa Olsa Mobil  Oyun kalitesini zirve yaptırmak istemiş olabilir.

Bunun dışında, taşınabilir bir cihazda 4K’nin aşırı derecede lüks olduğunu söylemek yersiz değildir.

Engadget