Sosyal Medya

Android

87 Dolarlık Akıllı Telefon, Google ‘dan!

Google'ın herkese akıllı telefon alma imkanı sunan Android One projesi kapsamında yeni bir telefon daha tanıtıldı.

Google’ın herkese akıllı telefon alma imkanı sunan Android One projesi kapsamında yeni bir telefon daha tanıtıldı.

Google’ın dar gelirli ve düşük bütçeli kesimleri akıllı telefonlarla tanıştırmak için başlattığı Android One projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Ülkemizde de General Mobile 4G ile boy gösteren Android One, şimdi de Afrika kıtasında hizmet vermeye hazırlanıyor.

Google tarafından yapılan açıklamada Afrika kıtasında bulunan Nijerya, Gana, Kenya, Mısır ve Fas gibi ülkelerin Android One projesi kapsamına dahil edildiği ve Afrika’da önemli bir potansiyeli olan Infinix firması tarafından üretilen Hot 2 modelinin ismi geçen ülkelerde 87 (Gold versiyonu 97 dolar) dolardan satılacağı belirtildi.

87 dolardan satışa sunulacak olan Infinix Hot 2 modelinin teknik özellikleri ise şu şekilde.

Infinix Hot 2 Özellikleri

Gücünü 1.3 GHz hızında 4 çekirdekli MediaTek imzalı yonga setinden alan Infinix Hot 2, 1GB RAM ve 16GB’lık depolama alanına sahip. (Gold versiyonunda 2GB RAM mevcut) 720p çözünürlüğünde 5 inçlik bir ekrana sahip olan Infinix Hot 2’de 8 Megapiksellik ana kameraya 2 Megapiksellik ön kamera eşlik ediyor.

MicroSD kart desteğinin haricinde çift sim ve FM radyo gibi ekstralara da sahip olan Infinix Hot 2, 2200 mAh gücündeki sökülebilir bir bataryadan beslenecek.

Afrika’da 87 Dolar, Türkiye’de 699 TL

Afrika kıtasındaki ülkelerde 87 dolar ve 97 dolarlık fiyatlardan satışa sunulan The Infinix Hot 2, ülkemizde 699 TL’den satışa sunulan General Mobile 4G ile kıyaslanınca, donanımsal bazda pek fark olmasa da fiyat anlamında büyük bir uçurum olduğunu görüyoruz.

Açıkçası Android One mantığı ülkemizdeki fiyat politikasıyla pekte örtüşememiş gibi görünüyor.