Sosyal Medya

MacOS

8TB SSD Destekli Yeni 16 inç MacBook Pro, Evet, Yeni Klavyesi VAR!

Yeni 16 inç MacBook Pro, 8TB SSD, 64GB RAM ve Yeni Klavye Sistemi, Yeni 16-inçlik MacBook Pro sıradışı ve fiyatları da öyle böyle değil...

Apple, yeni 16-inç MacBook Pro’yu piyasaya sürdü

Sorunlu klavye sistemi, kelebek klavye tarih oldu. Yeni 16 inç MacBook Pro modelinde kelebek klavye yok.

Dün söylediğimiz gibi  Apple yeni MacBook Pro’nun 16 inçlik modelini piyasaya sürdü. Dizüstü bilgisayarları güncellemelerinde bir çok kişi fazla heyecanlanmaz ancak bu modelin diğerlerinden biraz farkı var. Sorunlu Kelebek Klavye sisteminden söz ediyorum tabi..

Kelebeğin ömrü daha önce söylediğim gibi kısa oldu. Apple korkunç sorunlar çıkaran kelebek klavye sisteminden bir önceki güvenilik makas mekanizmalı klavye sistemine geri döndü. Elbette yeni klavye olarak lanse etmeleri normal ama bir önceki sistemi aslında geri getirdiler. Neyse soruna kökten bir çözüm buldular.

Şirket yeni yazı alanına ise Magic Keyboard adını veriyor. Apple ayrıca Dokunmatik Çubuk – Touch Bar’ın yanına fiziksel bir ESC key’de eklemiş durumda. Bu onun yokluğu ile mücadele edenler için güzel haber…

Apple yeni 16 inç MacBook Pro ile bir soğutma sistemine de sahip oldu. Şirketin yeniden yapılandırması sonucu hava akışında yüzde 28’lik bir artış sağlandı. Ayrıca ısı emici şimdi yüzde 35 daha büyük.

Zaman performansındaki gelişmeleri daha iyi gösterecek ancak bir önceki modelden daha yoğun işleri başarıyla yapabileceğini söyleyebiliriz.

Şimdi daha güçlü!

Apple yeni 16 inçlik modelinde şimdi daha güçlü zira; 5.0 GHz hızlarına kadar (Turbo boost ile) çalışabilen 8 çekirdekli yeni işlemcilere sahip. Ayrıca 64GB RAM’e kadar yükseltilebilecek yeni ürün yelpazesi ile gelecek.

Grafik tarafında ise AMD REadeon Pro 5000M serisini seçti. Yeni 16 inç MacBook Pro ile 8GB’lık VRAM seçeneği var ve bu da çok fazla video uzmanını memnun etmeli.

8TB SSD Destekli Yeni 16 inç MacBook Pro

Görünüşünden ziyade bir başka sevilen özelliği de 8TB SSD Desteği var ve bu dizüstünde olabilecek en büyük SSD desteği. Elbette bu size fazladan 2.200 dolar gibi bir fiyata mal olabilir. En azından ucuz olmayacak denebilir. Ama yapılabilir mi? evet…

En Temel modeli 2,399 dolar olacak. Bu modelde 2.4 GHz 8-cora 9.nesil Intel Core i9 işlemci var. Ancak tüm güzellikleri ile 64GB RAM ve 8TB SSD ile size 6,099 dolara gelecek.

Fiyatı şimdilik bize uzak ancak Yeni 16 inç MacBook Pro, Apple’ın son birkaç yılda yaptığı en ilginç dizüstü bilgisayar güncellemelerinden biri.