Sosyal Medya

Eğitim

9. Eğitim Teknolojileri Zirvesi 5 Mart’ta Başlıyor!

9. Eğitim Teknolojileri Zirvesi, eğitim ve teknoloji dünyasını ‘Sosyal Etki” temasında buluşturacak

9 yıldır Türkiye’de eğitim ve teknoloji dünyasının paydaşlarını bir araya getiren Eğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ)  için geri sayım başladı. ‘Eğitim, sosyal etkinin başlangıç noktasıdır’ mottosuyla bu yılki temasını ‘Sosyal Etki’ olarak belirleyen ETZ, zenginleştirilmiş dijital etkinlik tasarımıyla 5 Mart 2022 tarihinde online olarak düzenlenecek. Ulusal ve uluslararası düzeyde birçok uzman konuşmacının yer alacağı zirvenin onur konuğu ise son yıllarda yaptığı yardım çalışmalarıyla takdir toplayan müzisyen Haluk Levent olacak.

 

Öğretmenlerin üretkenliklerinin artırılması ve yaratıcılıklarının gelişmesi için ilham kaynağı olmayı amaçlayan Eğitim Teknolojileri Zirvesi, bu yıl 9. kez eğitim ve teknoloji dünyasının geleceğine yön vermeye hazırlanıyor.

Dr. Paul Beresford-Hill,  Haluk Levent, Prof. Dr. Özgür Demirtaş

ETZ Eğitim ve Danışmanlık tarafından düzenlenen, her yıl 3 binden fazla öğretmen olmak üzere, eğitim ve teknoloji dünyasının paydaşlarını bir araya getiren, Türkiye’de alanında ilk ve öncü olan ‘Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nin konuşmacıları arasında; Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Dr. Paul Beresford-Hill,  Haluk Levent, Prof. Dr. Özgür Demirtaş ve Harvard Üniversitesi Eğitim Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Chris Dede yer alıyor.

Eğitim Teknolojileri Zirvesi Koordinatörü Dr. Işıl Boy Ergül:

‘Sosyal Etki’ teması eğitimin geleceğine ışık tutacak

Eğitim Teknolojileri Zirvesi Koordinatörü Dr. Işıl Boy Ergül:

“Bu yıl ilham kaynağımız doğa. Doğadaki eşsiz denge gibi yaşadığımız olayların etkisi ile dengemizi yeniden oluşturuyoruz. Gördüğümüz her yer, okuduğumuz her kitap, katıldığımız her etkinlik yolumuzu belirliyor. Bir su damlasının etkisi nasıl çevresine yayılıyorsa tüm bu deneyimler birbirini etkiliyor. Biz de ‘Eğitim; sosyal etkinin başlangıç noktasıdır’ diyerek bu senenin temasını ‘Sosyal Etki’ olarak belirledik.

Dünyayı değiştirmek istiyorsak önce kendimizden başlayıp deneyimlerimizi değiştirmeliyiz. İnterdisipliner yaklaşımla sürdürülebilir pozitif etkiyi yaymak isteyenleri 5 Mart’ta ETZ’de buluşmaya davet ediyoruz” dedi.

Dr. Işıl Boy Ergül: “Ülkelerin sınırları kapandı ancak sanal dünyanın kapıları açıldı.”

“2019 yılında 200 milyar doları aşan küresel e-öğrenme pazar büyüklüğünün 2026 yılında yaklaşık 2 katına çıkması bekleniyor. Türkiye’de ise pazar büyüklüğünün 2023’te 200 milyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.” sözleriyle online eğitim pazarındaki yükselişin devam edeceğinin altını çizen Dr. Ergül;

“Pandemi süreciyle birlikte yeni beceriler ve farklı beceriler öğrenme terimleri bu dönemde herkes için oldukça önemli hale geldi. İlkokuldan üniversiteye, iş dünyasından bireysel gelişim yaşamak isteyenlere kadar tüm kademelerde etkili bir uzaktan öğretim süreci yönetebilmek için öğretmenlerin dijital becerilere sahip olması gerektiğinin önemi de fark edildi. Bu da online eğitim pazarının hızla büyümesine neden oldu.