Ekim 29, 2026
Hyundai IONIQ3 Banner

Whop, 5,1 milyar dolar değerlemeyle 200 milyon dolarlık Seri D yatırımı aldı

Whop, 5,1 milyar dolar değerlemeyle 200 milyon dolarlık Seri D yatırımı aldı

 

Palo Alto, Kaliforniya merkezli teknoloji şirketi Whop, Sequoia Capital ve Shopify Ventures’ın liderlik ettiği Seri D yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı. Tur, şirkete 5,1 milyar dolar değerleme getirdi.

Bu, Whop’un 2026’daki ikinci 200 milyon dolarlık turu. Şubat ayında Tether, şirkete 1,6 milyar dolar değerleme üzerinden 200 milyon dolarlık stratejik yatırım yapmıştı. Whop, yeni sermayeyi küresel büyümeye ve ödeme ile reklam piyasalarını “kökten daha verimli” hale getirmeyi amaçlayan Ar-Ge çalışmalarına ayıracağını açıkladı.

Şirketin temmuz ayında yayınladığı Whop CLI, Whop API’sini herhangi bir yapay zeka ajanıyla uyumlu hale getiriyor ve işletme sahiplerinin işlerini komut istemleriyle yönetmesine olanak tanıyor. Şirketin lansman yazısına göre Whop panelinden yapılabilen her işlem terminalden çalıştırılabiliyor; Claude, Codex ve Cursor gibi ajanlar komutları kendileri keşfedip çalıştırabiliyor ve her işlem kayıt altına alınıyor. CLI ve Whop’un MCP bağlayıcıları günde 350 binden fazla çağrı alıyor; aylık aktif kullanıcı sayısı 14.700’ü aşıyor.

Whop son üç ayda iki ürün daha çıkardı. Business Blueprints, yeni bir işletme sahibinin birkaç tıklamayla satışa hazır bir işletme kurmasını sağlıyor; şirkete göre ürünün lansmanından bu yana geçen altı haftada 21 binden fazla işletme oluşturuldu. Milyonlarca işlemle eğitilen bir karar motoru olan Economic Intelligence ise her işletme için en yüksek yatırım getirisine sahip bir sonraki adımı öneriyor; işletmeler bu hizmet için sistem aracılığıyla elde ettikleri gelirin ek bir yüzdesini ödüyor.

Whop, işletme sahiplerine dağıtım, işletme kurma ve para akışını kapsayan oyunlaştırılmış bir arayüz ve kapsamlı bir API sunuyor. Şirketin açıklamasına göre platformda yaklaşık 25 bin işletme sahibi aylık 550 milyon dolar gelir üretiyor; 50 binden fazla kişi de bu işletmelere sunduğu hizmetlerle aylık gelir elde ediyor. Platform üzerindeki toplam işlem hacmi 7 milyar doları aşıyor ve 185 ülkeye ulaşıyor. Müşteriler, hızlı büyüyen girişimlerdeki ürün yöneticilerinden ilk işini kuran 16 yaşındaki girişimcilere kadar uzanıyor.

Şirket, platformdaki işletmelerin çoğunun çok özel müşteri ihtiyaçlarına hizmet ettiğini belirtiyor; örnekler arasında nakliye şirketleri için faturalama yazılımı, acil ağaç kesme hizmetleri, özel jet rezervasyon platformları, dropshipping yapanlar için neobankalar ve insansı robot şirketlerine veri sağlayan tedarikçiler yer alıyor.

 

Whop’un kurucu ortağı ve CEO’su Steven Schwartz,

“Whop’u tasarlarken geleneksel ekonomiden ilham alıyoruz; işletmeler insanların para kazandığı ve değer yarattığı temel kanal olduğu için onları birincil müşterimiz olarak görüyoruz” dedi.

 

Bloomberg’in haberine göre Sequoia ortağı Doug Leone şirketin yönetim kuruluna katılıyor. Leone açıklamada,

“Yaklaşık yarım milyar dolarlık gelir üretiyorlar, iş gayet iyi gidiyor ve iş bulamayan insanlar için işletmeler kurulmasına yardımcı oluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Yine Bloomberg’e göre şirketin yıllıklandırılmış gelir hızı yakın zamanda 400 milyon doları aştı; bu rakam 2025 başında 60 milyon dolardı. 2021’de kurulan Whop yaklaşık 110 kişi istihdam ediyor; New York’ta bir ofisi bulunan şirket mühendislik, ürün, satış ve operasyon alanlarında işe alım yapıyor.