Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Twitter ‘ın Periskop’u Duyurmasının Saatteki 5300 Sebebi!

Öncelikle Periskop uygulaması nedir? Ne anlama geliyor?

Bilindiği gibi Twitter canlı video akışı ile görüntülü konuşma imkanı sunduğu Periscope uygulamasını kısa bir süre önce yayımladı.

Öncelikle Periskop uygulaması nedir? Ne anlama geliyor?

Periskop uygulamasına bir göz atalım:

PERİSKOP Ne İş Yapıyor?

Periskop sesli ve görüntülü konuşma uygulamasıdır. Şu anda uygulama kullanıcılar arası ses ve görüntü aktarımı yapmaktadır. Aktarılan bu ses ve görüntüleri Twitter’da anında paylaşmak mümkün. “Meerkat” adlı uygulamaya benzerliği göze çarpan Periskop, tam olarak Twitter’a bağlı değildir. Bunun sebebi Twitter, Periskop uygulamasını tam olarak kendi ile özdeşleştirmek istememektedir.
Şu ana kadar kullanıcılardan iyi yorumlar alan Periskop uygulaması Twitter’ın ne derece doğru bir yatırım yaptığının göstergesidir.

Screen Shot 2015-04-28 at 13.47.33

Peki Pazarlamacılar Neye Dikkat Ediyor. Twitter’ın Periskopu Satın Almasındaki Neden Nedir?

Günümüzün en ilgi gören uygulamaları,görüntü ve ses aktarımı olanlardır. Meerkat gibi uygulamalar kullanıcılar tarafından büyük ilgi görüp tercih edilmektedir. Meerkat uygulaması bir kaç hafta içinde hızlı bir büyüme ile Trend Topik olmuştur. 24 Mart 2015`de saatte ortalama 5300 #Meerkat etiketli tweet atılmıştır.
İşte bu rakamlar Twitter’ın dikkatini çekmiştir.

periscope3

Bu hızlı büyümenin en büyük sebeblerinden birininde sosyal medya kralı olarak bilinen Jimmy Fallon takipçilerine uygulamayı kullanmaya başladığını iletmesidir. Sırf bu yüzden binlerce Jimmy Fallon hayranları uygulamayı telefonlarına indirmiştir.

Screen Shot 2015-04-28 at 13.47.47

Piyasanın büyük markaları bu tarz yatırımlar ile kullanıcılarının ilgisini çekip, yeni kullanıcılara ulaşmaya çalışmaktadır.
Birer ürün olarak Periskop ve Meerkat arasındaki çekişmenin bundan sonra çok daha çeşitlenerek devam etmesi beklenebilir.

Bu iki uygulama arasında şu anda ufak farklılıklar var. Fakat sesli ve görüntülü konuşma pazarının daha da büyüyeceğini düşünürsek bizi gelecekte çok daha büyük yeniliklerin beklediğini söylemek mümkün.