Sosyal Medya

MacOS

Apple Macbook Air 2020, Touch ID, Magic Keyboard – 999$

Apple Macbook Air 2020 Özellikleri ve Fiyatı Nedir? Hangi dikkat çekici özellikler eklendi. Felaket Kelebek Klavye kullanıldı mı?

Apple’ın Yeni Macbook Air Özelliklerinde Touch ID ve MagicKeyboard var

Macbook Air Geri Döndü… Yeni özellikleri ile göz kamaştıracak…

Geçen yılki yenilemenin aksine, bu yıl çok daha iyi özelliklere sahip bir Yeni Macbook Air karşımıza çıkıyor. Apple Macbook Air 2020 modelinde, Touch ID, Magic Keyboard, ve iki katı daha fazla depolama alanı sunuluyor. Üstelik sadece 999 dolar…

1.099 dolar olarak fiyatlanan geçen yılki Macbook Air 2019’un aksine bu fiyat fazla göz korkutucu değil. Muhtemelen öğrenci indirimlerinde bu fiyat 899 dolara da gelebilir.

Yeni Macbook Air MacOS Catalina’yı 1.1Ghz çift çekirdekli 10. Nesil bir işlemci ile kullanacak. Depolama tarafında bir kaç seçimlik model ile birlikte Intel Iris Grafik Kartı ve Apple’ın T2 güvenlik yongası ile desteklenecek.

  • 256GB model için, Intel Core i3 işlemcili MacBook Air ve 3.29Hz’e kadar Turbo Boost’u 999 $ karşılığında alabilirsiniz.
  • Ekstra 100 $ karşılığında 3,5 GHz’e kadar Turbo Boost ile i5 işlemciye yükseltebilirsiniz.
  • Ya da fazladan 250 $ karşılığında 3,8 GHz’e kadar Turbo Boost özellikli i7 işlemciyi tercih edebilirsiniz.

512GB’lık model yok mu?

Olmaz mı? 512GB’lık sürüm 1.299 $ karşılığında Intel Core i5 işlemci ile geliyor. Eğer i7 modelini istiyorsanız, size 150 $ daha mal olacak.

Karşılaştırma açısından, geçen yılki model 3.6Ghz’e kadar Turbo hızları olan çift çekirdekli 8. Nesil Intel Core i5 işlemci kullanıyor.

Depolama Alanları artırıldı.

Depolama alanı yeterli olmayanlar için 256GB’tan 2TB SSD seçeneğine kadar sürümler olacak.

Altın, Gümüş ve Uzay Grisi renkleri ile Alüminyumdan yapılmış gövde ile satışa sunuluyor.

Geçen yılki MacBook Air gibi, 2020 sürümü de True Tone özellikli 13 inç Retina ekrana sahip.

“Klavyeyi merak edenler içinse Kelebek klavyeye elveda denildi.”

Neyse ki, farklı bir klavye ile geliyor. Apple, felaket kelebek klavyeyi Magic Keyboard – Sihirli Klavye ile değiştirdi (16 inç MacBook Pro’da görüldüğü gibi). Sihirli Klavyedeki makas mekanizmasıyla, daha rahat ve dayanıklı bir his yaratmak için sadece 1 mm tuş hareketine sahip olacaksınız.

2 adet Thunderbolt 3 portu bulanan cihaz ilk defa 6K’ya kadar bir harici ekran desteği sunuyor. Bugünden itibaren Apple Store’da satışa sunuluyor. Bir çok yerde Apple mağazaları kapatılmış olsa da sonuçta online mağazaları üzerinden satışa sunulmuş oluyor.