Sosyal Medya

Samsung

Windows 10 Samsung Telefondan Kablosuz Dosya Transferini Destekliyor

Windows 10 Samsung Telefondan Kablosuz Dosya Transferini Destekliyor. Microsoft Samsung işbirliği ile şimdilik 512MB ile sınırlı dosya...

Windows 10 Samsung Telefondan Kablosuz Dosya Transferini Destekliyor

Windows 10 artık Samsung telefonlarına / telefonlarından kablosuz dosya aktarımlarını destekliyor. Her ne kadar 512 MB sınırlı bir dosya aktarımı olsa da destekleniyor…

Bilgisayarınızdan telefonunuza fotoğrafları almak için bir USB kablosuna veya e-posta gibi bir kaç alternatif yerine Microsoft ve Samsung bunun için daha kolay bir yolu için destek sağlamaya başladı.

SamMobile tarafından tespit edilen ve en yeni Windows 10 Insider yapısı, dosyaları WiFi üzerinden Galaxy S10 veya S20 gibi desteklenen herhangi bir Samsung akıllı telefona sürükleyip bırakmanıza yani göndermenize artık izin veriyor.

Microsoft hali hazırda Android / Samsung cihazları ve PC’ler arasında çalışmayı kolaylaştırmaya başladığını biliyoruz. Geçen ay, Windows 10’dan Samsung telefonlarına kopya yapıştırma özelliğini tanıttığını ve zaten herhangi bir Android telefondan bildirim almanıza ve hatta aramaları cevaplamanıza izin verdiğini biliyoruz. Üçüncü taraf uygulamaları bu özellikleri uzun süredir desteklemiş olsa da bu yeni eklenen özellikler kullanıcıların işini daha da kolaylaştıracaktır.

Peki bunun için neye ihtiyacınız olacak?

Microsoft’un Your Phone uygulaması ve Samsung’un “Link to Windows “. Telefonunuzdan taşımak istediğiniz dosyalar elinizi basık tutup ardından istediğiniz dosyaları seçebilirsiniz.

Elbette burada bir kaç dikkat çekici unsur var. Öncelikle 512MB ile sınırlı bu nedenle bilgisayarınızdan yüksek kaliteli HD filmleri almak için bu yöntem işe yaramayacaktır. Aktarımlar da da 100 dosya gibi bir sınırlama mevcut. Büyük bir fotoğraf albümünü almak için en azından şimdilik parçalar halinde göndermeniz gerekebilir. Son olarak bilgisayarınızın ve PC’nizinden aynı Wifi ağında olması gerektiğini de hatırlatmakta fayda var.

Tüm bu özellikler en son Windows Insider sürümünde yer alıyor. Bir sonraki genel sürümde bu desteği görebiliriz.