Sosyal Medya

Eğitim

ACCA Yeni Sertifika Programları ile Muhasebe ve Finans Profesyonellerini Dijital Dönüşüme Hazırlıyor

ACCA Yeni Sertifika Programları ile Muhasebe ve Finans Profesyonellerini Dijital Dönüşüme Hazırlıyor

Teknolojideki hızlı gelişim ve değişimler iş dünyasını derinden etkiliyor, muhasebe ve finans dünyasını da yeniden şekillendiriyor ve dönüştürüyor. Dijital dönüşüm kavramını anlamak ve mesleki anlamda uygulamaya geçirmek kariyer hayatında fark yaratabilecek en önemli noktalardan. ACCA (Fermanlı Ruhsatlı Muhasebeciler Birliği), dijital dönüşümün muhasebe ve finans profesyonelleri tarafına etkisini ortaya koyduğu araştırmalarda mesleki alanda başarı için dijital dönüşüme adaptasyonun kariyer yolu için çok önemli olduğunu vurguluyor.

ACCA, dijital dönüşüm konusundaki yeni online sertifika programları ile muhasebe ve finans profesyonellerine yeni dijital yetkinlikler kazandırırken onlara dijital muhasebe ve finans profesyoneli olmanın yolunu açıyor.

Yaptığı araştırmalarla dijital dönüşümün muhasebe ve finans profesyonelleri için önemini ve zorunluluğunu vurgulayan ACCA, iş yerlerinin de dijital dönüşüme öncelik verdiğini; tüm operasyonel süreçlerini, iş yapış şekillerini ve modellerini yeniden düzenlediğinin altını çiziyor. Dijital dönüşüme göre yenilenen kurumların çalışanlarını da teknolojik gelişmeye ayak uyduran, verileri okuyup analiz edebilme yetisine sahip kişilerden seçmeye başladığını belirtiyor. ACCA, açtığı yeni sertifika programlarıyla dijitale ayak uydurmak isteyen, kendilerine ve çalıştıkları kurumlara fayda sağlamayı ve değer kazandırmayı amaçlayan profesyoneller yetiştiriyor.

Geleneksel iş modelleri dönüşüyor ve dijitalleşiyor

ACCA, dijital dönüşümün yakın gelecekte yepyeni iş ve kariyer fırsatlarını da beraberinde getireceğini öngörmekte. Bu nedenle, dijitalleşme karşısında profesyoneller hem bu gelişmelere uyum sağlamak hem de çalıştıkları kurumlara, müşterilerine ve kendilerine sürdürülebilir fayda ve değer sağlamak için dijital yeteneklerini geliştirmek zorunda.

ACCA de dijital teknolojilerin muhasebe ve finans mesleği üzerindeki etkisi hakkında daha fazla bilgi edinmek, farkındalık ve yetkinlik kazanmak isteyen profesyonellere sertifika programlarıyla destek oluyor. Eğitimlerini tamamlayan profesyoneller dijital dönüşüm ile yeniden şekillenen ve şekillenmeye devam edecek iş dünyasında, çalıştıkları kurumlara yön verecek farklı ve yeni roller üstlenebilecek.

40 saatlik sertifika programları ile dijital becerilere sahip olmak münkün

ACCA Finansta Dijital İnovasyon Sertifikası, Fintech Serisi ve Veri Analitiği Sertifikası programlarıyla muhasebe ve finans profesyonelleri dijital becerilerini geliştirme şansına sahip oluyor. Tamamı online ve İngilizce olan ve toplamda 40 saatlik bir eğitim sunan üç sertifika programı ile muhasebe ve finans profesyonelleri mevcut analitik yeteneklerini yeni şekillerde kullanmayı, teknolojinin dilini konuşmayı ve dijital iş zekalarını geliştirmeyi öğreniyor.

Finansta Dijital İnovasyon Sertifikası (Certificate in Digital Innovation for Finance):

 Dijital Teknolojilere Giriş, Yeni Teknolojiler, Geleceğin Yıkıcı Teknolojileri ve Dijital Dönüşüm isimli 4 ana başlığın altında 20 modülden oluşmaktadır. Katılım için herhangi bir ön koşul olmayan bu sertifika ile katılımcılar yeni teknolojilerin mesleklerine adaptasyonu ve güncel dijital teknolojiler hakkında bilgi sahibi olmaktalar. 20 saat süren sertifika programına kayıt yaptıranlar bir yıl süresince tüm modüllere erişim sağlayabiliyor ve programı tamamladıktan sonra eğitim sertifikasına sahip oluyor.

Fintech Serisi (Fintech Series): Siber Güvenlik: Finans Liderlerinin Rolü, Makine Öğrenmesi:

Finans Profesyonelleri İçin Başlangıç ve Finansta Robot Teknolojisi: Gelecek başlıklı üç modülden oluşan bu program ile; muhasebe ve finans profesyonelleri muhasebe ve finans alanında devrim yapan yeni finans teknolojileri hakkında bilgi ve beceri sahibi oluyor. Öğretici videolar, interaktif değerlendirmeler, vaka çalışmaları ve kısa testlerden oluşan her modülün sonunda değerlendirme sınavı da bulunuyor. Toplam 15 saat süren bu eğitimin sonunda muhasebe ve finans profesyonelleri katılım sertifikasına sahip oluyor.

Katılımcılar, 3 modülün sonunda siber risklerin ve saldırıların etkileri hakkında bilgi sahibi olmanın yanı sıra makine öğrenmesinde kullanılan teknikler ile bu konunun muhasebe ve finans alanında uygulanışını anlayabilecek bir seviyeye ulaşıyorlar. Ayrıca yeni başlayanların robot teknolojisine ilişkin yazılımları kullanabilmeleri için gerekli olan süreçler de bu eğitimle adım adım öğretiliyor.

Veri Analitiği Sertifikası (Certificate in Data Analytics) :

 Kurum ve kuruluşların her zamankinden daha fazla müşteri odaklı hale gelmesiyle, muhasebe ve finans ekiplerinin karar almayı destekleyecek öngörülere sahip olabilmesi için veri analizinden yararlanmaları gerekmekte. Muhasebe ve finans ekipleri veri analitiğinde bilgi edindikçe geleceğe yönelik planlama yetenekleri de artıyor. Muhasebe ve finans profesyonelleri gerçek hayattan alınmış pratik iş modelleri kullanarak 4 saat süren ve 10 üniteden oluşan sertifika programıyla muhasebe ve finansta veri kullanımı; farklı veri kaynakları ve veri analizlerinin nasıl kullanılabileceğini öğreniyor. Çeşitli veri türleri hakkında bilgi edinen; analiz eden, gerekli araç ve teknikleri kullanmayı öğrenen profesyoneller aynı zamanda veri kullanımındaki etik boyut hakkında da bilgi sahibi oluyor.