Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Adel Kalemcilik, Art & Tech For Good Summit 2022’ye Katılıyor

Adel Kalemcilik, “İyilik ile Geleceğe İz Bırak” mottosu ile 14 ve 15 Mayıs’ta 42 Maslak’ta kuracağı deneyim alanında çocuklar ve yetişkinlerle buluşacak.

Adel Kalemcilik, İyilikle Geleceğe İz Bırakmak için Art & Tech For Good Summit 2022’ye Katılıyor

50 yılı aşan tecrübesi ile kırtasiye sektörünün öncü firması olan Adel Kalemcilik, bu yıl 13-14-15 Mayıs tarihlerinde 42 Maslak’ta Goodspaces tarafından düzenlenecek Art & Tech For Good Summit 2022’de co-sponsor olarak yer alıyor. Adel Kalemcilik, “İyilik ile Geleceğe İz Bırak” mottosu ile 14 ve 15 Mayıs’ta 42 Maslak’ta kuracağı deneyim alanında çocuklar ve yetişkinlerle buluşacak.

ADEL KALEMCİLİK, “Kalite, Yenilikçilik, Başarma Tutkusu ve İyilik” olmak üzere dört temel değeri ile “Hayallerini şekillendirmek, renklendirmek ve iz bırakmak isteyen herkesin hayatında olma” vizyonuyla çalışıyor ve nesillerin gelişimine eşlik ediyor. Değerleri ve vizyonu doğrultusunda Adel Kalemcilik, Türkiye’den ve dünyadan konusunda uzman konuşmacıların ve panellerin yer alacağı Art & Tech For Good Summit 2022’de iyilik için sanat diyecek.

İyilik ile Geleceğe İz Bırak

Adel Kalemcilik, özündeki iyilik değerinden beslenerek ve Birleşmiş Milletler’in 2030 yılına kadar ulaşmayı hedeflediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları içinde yer alan İklim Eylemi ve Nitelikli Eğitim alanlarında “İyilik Ağacı” çatısı altında kurumsal sosyal sorumluluk projeleri yürütüyor. Üç gün boyunca şehrin sanat, teknoloji, iyilik merkezi olan Goodspaces’ın düzenlediği zirvede Adel Kalemcilik, kuracağı deneyim alanında tüketicilerle buluşacak. 14 Mayıs’ta lettering etkinliği ile kişiselleştirilmiş sanat deneyimi sunulurken, etkinliği son günü olan ve iyiliğe adanan 15 Mayıs’ta çocuklardan onlar için “İyilik”in ne olduğunu resmetmeleri istenecek. Yine aynı gün etkinlik kapsamında gerçekleşecek olan “İyilik ile Geleceğe İz Bırak” panelinin moderasyonunu Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler gerçekleştiricek.

Nitelikli Eğitim alanında projelerini sürdürüyor

Şirket, Nitelikli Eğitim alanında 2012 yılından beri hayata geçirdiği sosyal sorumluluk ve sponsorluk projeleri ile eğitimde danışılan firma olma amacına paralel olarak çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu alanda hayata geçirdiği “Yaratıcı Çocuk Yaratıcı Beyin” seminerleri ve İz Bırakan Öğretmenler Platformu gibi projelerini sürdürürken, 2021 yılında, çocuk gelişiminin en kritik olduğu okul öncesi dönemi odağına olarak 1500Kelime.com Platformu’nu hayata geçirdi. Kurumsal Sosyal Sorumluluk çatısı “İyilik Ağacı” kapsamında afetlerden etkilenen bölgelerde yaşayan ve ihtiyaç sahibi çocuklara okula dönüş döneminde çeşitli STK’ların iş birliğiyle kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.

Daha temiz bir gelecek için; iklim eylemi

Çevresel sürdürülebilirliğe yönelik projelerini de yine İyilik Ağacı KSS çatısı altında hayata geçiren Adel Kalemcilik, “İklim Eylemi” alanında 2020 yılında başlattığı “İyilik Ağacı Ormanı” projesi kapsamında eco-drone’larla toplamda 95 bin tohum atışı yaparak ormanların gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulundu. Dünyadaki kaynakların tükenmesine engel olmak için ağaç cidarlı ürünlerini sadece endüstriyel kullanım amaçlı olarak yetiştirilen FSC® Sertifikalı ağaçlardan üretmeyi sürdürüyor. Adel Kalemcilik, tüm bunlara ek olarak üretim tesisinde toplam enerji ihtiyacının yarısını yenilenebilir enerji ile karşılıyor.

Evrim Hizaler: “Nesillerin gelişimine eşlik ediyor olmaktan mutluyuz”

Art & Tech For Good Summit 2022’de yer almanın şirket DNA’sıyla örtüştüğünü belirten Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler, sözlerine şöyle devam etti;

Adel Kalemcilik, özündeki iyilik değeri ile insanın yaşamının her evresinde kendisini ifade etmesini, duygu ve düşüncelerini aktarmasını sağlayan; içindeki yaratıcı gücü ortaya çıkararak iyi izler bırakmasını mümkün kılan yazım, çizim, boyama gereçleri üreten bir şirket. Dolayısıyla, sanat, sürdürülebilirlik, teknoloji, girişimcilik ve toplumsal fayda üzerine konuşulacak bu zirvede biz de İyilik ile Geleceğe İz Bırakmak isteyen herkesle bir araya gelmekten mutluyuz.”