Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

ADEO, TSE Bilgi ve İletişim Güvenliği Denetim Yetkisi Alan İlk Marka Oldu!

Bilişim sektörü üreticileri ve iş ortaklarına, yurt içi ve yurt dışındaki müşterilerine uçtan uca siber güvenlik hizmeti sunan ADEO, T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin yayımladığı Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi’ne uyumluluk konusunda kurum ve kuruluşlara denetim ve danışmanlık hizmetleri vermeye yetkilendirilmiş ilk marka oldu. 

ADEO, TSE Bilgi ve İletişim Güvenliği Denetim Yetkisi Alan İlk Marka Oldu!

Bilişim sektörü üreticileri ve iş ortaklarına, yurt içi ve yurt dışındaki müşterilerine uçtan uca siber güvenlik hizmeti sunan ADEO, T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin yayımladığı Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi’ne uyumluluk konusunda kurum ve kuruluşlara denetim ve danışmanlık hizmetleri vermeye yetkilendirilmiş ilk marka oldu. 

Tamamı Türk mühendis ve teknoloji danışmanlarından oluşan, gereken tüm akreditasyon ve yeterlilik seviyelerini elinde bulunduran teknik bir kadroyla siber güvenlik alanında hizmet veren ADEO, Türk Standartları Enstitüsü tarafından yürütülen belgelendirme sürecini tamamlayarak TSE Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi Uyum Denetim Hizmeti Sağlama belgesini alarak yine bir ilke imza attı.

Siber olay müdahalesi, yönetilen siber güvenlik servisleri, adli bilişim hizmetleri, risk ve uyumluluk, kırmızı takım, mor takım ve mavi takım gibi hizmetleri Türkiye ve MEA Bölgesinde 1200’ün üzerinde özel şirketle ve kamuya ulaştıran ADEO Siber Güvenlik, TSE Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi Uyum Denetim Hizmeti Sağlama belgesi ile denetim ve danışmanlık çalışmalarına yeni bir boyut kazandırdı.

 ADEO Stratejiden Sorumlu Başkan Halil Öztürkci

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan ADEO Stratejiden Sorumlu Başkan Halil Öztürkci;

“Bu yetkinlik ile birlikte ADEO bünyesinde sertifikalı denetçilerimiz T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin yayımladığı Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi’ne uyumluluk konusunda kurum ve kuruluşlara denetim ve danışmanlık hizmetleri vermeye yetkilendirilmiş oldu. ADEO olarak uzun zamandır Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi özelinde uyum departmanımız çalışmalar yürütüyordu, alınan TSE yetkinliği ile bu çalışmaları resmi olarak da yapma yetkisine sahip olduk” dedi.