Sosyal Medya

Yazılım

Adobe, Okullara Yıllık 5 Dolara Creative Cloud Lisansı Sunuyor

Adobe, Okullara Yıllık 5 Dolara Creative Cloud Lisansı Sunuyor. Photoshop, Illustrator veya Lightroom gibi muhtemelen onlar için yıllık abonelik bedelleri ödüyorsunuz.

Okul Bütçelerini Sarsmadan Adobe Creative Cloud Lisansına Artık Sahip Olunabilir

Adobe, Okullara Yıllık 5 Dolara Creative Cloud Lisansı Sunuyor.

Adobe uygulamalarını  ve hizmetlerini 2013 yılından bu yana yavaş yavaş buluta taşıdı. Şirketin popüler ve yaratıcı uygulamalarından herhangi birini Photoshop, illustrator veya Lightroom gibi muhtemelen onlar için yıllık abonelik bedelleri ödüyorsunuz.

Bir kişi için aylık 10 dolar ile 83 dolar arasında değişen üyelik bedelleri söz konusu.

Bugünden itibaren Amerika’da K-12 diye tabir edilen bizdeki ortaokullara denk gelen okullara Adobe Creative Cloud uygulamalarının tamamı için lisans başına yıllık 5 Dolar olacak şekilde ücretlendirilecek. (Okul Başına en az 500 Lisans veya bölge başına 2500).

Yıllık 5 Dolara Creative Cloud Lisansı Bizim ülkemizde de benzer bir yöntem izlenir mi? 

Adobe şimdiden K-12 ve daha üstü için ücretsiz bir hikaye anlatım uygulaması seti olan Spark for Education’ı ücretsiz sunuyor.

K-12 için Creative Cloud, Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası’na (COPPA) uygun bir şekilde uygulanabilir ve ayrıca tek bir oturum açma ile kurulabilir, böylece öğretmenler ve öğrenciler zaten bağlanmak zorunda oldukları okul kimliğini kullanabilirler.

Örneğin, bulut tabanlı bir Photoshop sürümüne sahip olmanın avantajı, öğrencilerin uygulamaya her yerde ve tablet veya telefon da dahil olmak üzere herhangi bir cihazda oturum açmasına izin vermesidir.

Bu, daha iyi eğitim çıktılarına yol açabilecek bilgisayar laboratuarları dışındaki projelerde çalışmasına izin verecektir.

Adobe