Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Airpreneurs 2022 pandemi sonrası havacılık sektörüne yenilikçi çözümler getiriyor

Dünyanın en büyük havacılık şirketi olan Boeing, Türkiye Girişimcilik Vakfı işbirliği ile gençleri havacılık alanında daha girişimci kılmayı ve bu alanda yeni fikirlerin ortaya çıkmasını amaçlayan Airpreneurs programının dördüncü dönemini başlattı.

Airpreneurs 2022 pandemi sonrası havacılık sektörüne yenilikçi çözümler getiriyor

Dünyanın en büyük havacılık şirketi olan Boeing, Türkiye Girişimcilik Vakfı işbirliği ile gençleri havacılık alanında daha girişimci kılmayı ve bu alanda yeni fikirlerin ortaya çıkmasını amaçlayan Airpreneurs programının dördüncü dönemini başlattı. Bu yılın programı, uçuş güvenliği ve insan sağlığına yönelik yenilikçi çözümlerin yanı sıra havacılık sektörünün pandemi sonrası dönemdeki yeni ihtiyaçlarına odaklanıyor. Airpreneurs programı, ayrıca, THY Terminal ve İTÜ ARI Teknokent tarafından destekleniyor.

Boeing ve Türkiye Girişimcilik Vakfı işbirliği ile 2016 yılında başlayan ve şimdiye kadar üç kez düzenlenen Airpreneurs programı Türkiye çapında 350.000 kişiye ulaşırken, 7 farklı şehirden 700’ü aşkın genç programa katılmaya hak kazandı.

Airpreneurs programının dördüncü dönem lansman etkinliği 1 Haziran 2022 tarihinde çevrim içi gerçekleştirildi. Programa bu yıl 325 üniversite öğrencisi başvurdu ve 60 üniversite öğrencisi katılmaya hak kazandı. Airpreneurs 2022 programı kapsamındaki etkinliklerin büyük çoğunluğu çevrim içi düzenlenecek olup, bazı etkinliklerin pandemi koşullarına bağlı olarak fiziksel ortamda gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın,

“Airpreneurs programı ile ülkemizin geleceği olan üniversite öğrencilerine havacılıkta girişimcilik hedefiyle ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı altındaki çeşitli projeler ve işbirlikleri yoluyla Türkiye’nin havacılık alanındaki genç yeteneklerine yatırım yapmaya devam edeceğiz. Uzun yıllara dayanan ortaklığımızdan ötürü Türkiye Girişimcilik Vakfı’na, destekleri için THY Terminal ve İTÜ ARI Teknokent’e teşekkür ederiz. 2016 yılından bu yana düzenlediğimiz Airpreneurs programının dördüncü dönemi, Türk havacılık sektörünün uzun vadeli büyümesi ve rekabetçiliğine yönelik verdiğimiz destekte kararlılığımızı yansıtıyor. Bu program yoluyla, geleceğin havacılık profesyonellerine ilham vermeyi, onları havacılık sektörünün değişen ihtiyaçlarına yönelik yeni fikirler ve çözümler geliştirme doğrultusunda cesaretlendirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Türkiye Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül,

“Havacılık sektöründe insan sağlığı ve uçuş güvenliğine yönelik yenilikçi çözümler üretmeyi amaçladığımız Programda üniversite öğrencilerini, pandemi ve sonrasında havacılığın yeni dünya düzenine uyumunu artıracak proje fikirlerini hayata geçirmeleri için destekliyoruz. Program, ayrıca, gençlerin havacılık alanında global anlamda değişen trendleri uygulamaya geçirmeleri ve inovatif proje fikirlerini geliştirmeleri için bir alan yaratacak. Herkesin katılımına açık etkinliklerde ise sektördeki değişimleri ve ilham veren hikayeleri birlikte keşfedeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Program kapsamında ilk olarak, çevrim içi gerçekleştirilecek ve tüm üniversite öğrencilerine açık olacak buluşmalarda, sektör profesyonelleri ve girişimcilik alanından konuklar ilham konuşmaları yapacak. Program başvuruları sonucunda seçilen takımlar, daha sonra düzenlenecek üç günlük Girişimcilik Bootcamp’ine ve girişimcilik uzmanları tarafından verilen eğitimlere katılacak. Bu eğitimleri, farklı sektörlerden başarılı girişimcilerin katılımıyla düzenlenecek bir webinar serisi takip edecek.

Ayrıca, bu takımlar, alanında uzman girişimcilerden mentörlük desteği alırken, aynı zamanda Speed Networking buluşmaları ile etkili ağlar geliştirmenin yollarını öğrenecek. Ardından, tüm eğitim ve etkinliklere katılan ve ön jüri elemesini başarıyla geçen takımlar, projelerini Eylül ayında yapılması planlanan Demo Day’de girişimcilik ve iş dünyasından deneyimli isimlere sunacak. Son olarak, başarılı olan üç takım, fikirlerini hayata geçirmek üzere çeşitli desteklerden faydalanacak ve yatırımcılara sunum yapma şansı elde edecek.