Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Akıllı Saatler O Kadar da Güvenli Değil…

Akıllı saatler her geçen gün biraz daha yaygınlaşıyor ama çözülmesi gereken önemli bir sorun var!

Akıllı saatler her geçen gün biraz daha yaygınlaşıyor ama çözülmesi gereken önemli bir sorun var!

New Haven Üniversitesi araştırmacıları, Samsung’un Gear 2 Neo ve LG’nin G Watch akıllı saatlerinden kişisel bilgilerin nasıl çalınabileceğini ispatlayarak; bu cihazlarda güvenliğin halen sorunlu olduğunu ortaya koydu. Araştırmacılar, Gear 2 Neo’dan e-posta, mesaj, sağlık ve rehber verilerine uzaktan ulaşmayı başardılar ve bu bilgiler, akıllı saat üzerinde şifrelenmiş değillerdi.

Üniversitenin Cyber Forensics Research and Education Group lideri Ibrahim Baggili’nin söylediğine göre, bu akıllı saatlerden verileri almak o kadar zor değildi ama uzmanlık ve araştırma gerekliydi. Baggili, takımının bulgularını Ağustos ayında gerçekleşecek bir dijital güvenlik konferansında diğer araştırmacılar ile beraber sunmayı planlıyor; dolayısıyla detaylar henüz belli değil. Verilerin alınma yöntemi ise, akıllı saatlerin dosyalarının incelenmesini ve bağlı oldukları Samsung akıllı telefon izlerinin incelenmesini içermekte.

Akıllı saatlerin giderek yaygınlaşması ile beraber firmaların güvenlik alanına daha fazla önem vereceklerini düşünebilirsiniz. Akıllı saatini kaybeden kişilerin, en azından sadece saatlerinin kaybolmuş olması ve verilerinin güvende bulunması beklenir. Samsung’un yaptığı bir açıklamada, ürünlerin tasarımlarında veri mahremiyetine önem verildiği ve potansiyel bir zayıflık bulunduğunda, uygun bir şekilde harekete geçilerek bu açığın kapatılmaya çalışıldığı söylenmekte…