Sosyal Medya

Genel

Akıllı Tartı Sistemi Gastromasa’da sektör profesyonelleriyle buluştu

Fazla Gıda'nın HoReCa mutfaklarında oluşan ve oranı yüzde 35’e varan gıda atığının dijital bir şekilde ölçülerek takip edilmesini sağlayan Akıllı Tartı Sistemi, Gastromasa Gastronomi Konferansı’nda sektör profesyonelleriyle buluştu.

Akıllı Tartı Sistemi Gastromasa’da sektör profesyonelleriyle buluştu

Fazla Gıda’nın HoReCa mutfaklarında oluşan ve oranı yüzde 35’e varan gıda atığının dijital bir şekilde ölçülerek takip edilmesini sağlayan Akıllı Tartı Sistemi, Gastromasa Gastronomi Konferansı’nda sektör profesyonelleriyle buluştu.

  1. kez düzenlenen Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı 19-20 Kasım tarihlerinde, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Dünya gastronomisine bir köprü olarak anılan etkinlik; sektör liderlerini, şefleri, sommelierleri, miksolojistleri, turizm yatırımcılarını ve profesyonellerini, ulusal ve uluslararası öncü markaları ve uzman paydaşları bir araya getirdi.

Akıllı Tartı Sistemi Gastromasa

“Sürdürülebilirlik & Biyoçeşitlilik” teması etrafında şekillenen konferansa katılan Fazla Gıda, sürdürülebilirlik alanındaki uzmanlığını sektör profesyonelleriyle paylaşırken HoReCa sektöründe gıda israfıyla mücadele etmek için geliştirdiği Akıllı Tartı Sistemi’ni sektörle buluşturdu.

Akıllı Tartı Sistemi Gastromasa Fazla Gıda Pazarlama Direktörü Koray Koçer,

Gıda atığı yönetiminin HoReCa sektöründeki karlılık problemine önemli bir çözüm sunduğunun altını çizen Fazla Gıda Pazarlama Direktörü Koray Koçer,

“Bugünkü ekonomik şartları göz önüne aldığımızda, yükselen maliyetler dolayısıyla bir restoran, otel ya da yemekhane işletmek giderek daha zor bir hal alıyor. Kaliteden ödün vermek istemeyen işletmeler, yükselen maliyetlerin tamamını müşteri kaybetmemek adına fiyatlara yansıtamadığı için kar marjlarında ciddi daralmalar yaşıyor. Bu durumun içinden çıkabilmek için gizli maliyetlere, alternatif tasarruf imkanlarına bakmak gerekiyor. İşte tam bu noktada, her işletme için geçerli olan ancak genelde gözden kaçan, öncelik ya da odak haline gelemeyen bir alan atık maliyeti. İşletmelerin gıda satın alımlarının %5 ila %35 arasında bir miktarı çöpe gidiyor. Oysa üretim aşamasında oluşan atığın, büfede nelerin kaldığının, tabak sunumlarından nelerin geri döndüğünün farkında olmak çok kolay bir şekilde atık oluşumunu azaltabilir. Akıllı Tartı Sistemi’miz işte tam da burada devreye giriyor ve işletmelerde oluşan atığın kaynağını, türünü ve miktarını takip etmeyi ve sistem tarafından otomatik oluşan veri analizi ve raporlar ile atık azaltıcı aksiyonlar almayı sağlıyor. Atığını düzenli olarak ölçen, takip eden ve gerekli aksiyonları alan bir işletme gıda satın alım maliyetinin ortalamada %8’ini tasarruf edebiliyor. Üstelik bunu yaparken çevreye daha duyarlı, gıdaya ve sürdürülebilirliğe önem veren ve katkı sağlayan bir işletme haline geliyorlar.” şeklinde konuştu.

Akıllı Tartı Sistemi Gastromasa

5 yıldan uzun bir süredir teknoloji tabanlı bütünsel çözümleri ile fazlayı faydaya dönüştüren Fazla Gıda, atık oluşumunu kaynağında azaltmaya yönelik çözümlerine bir yenisini daha ekleyerek Akıllı Tartı Sistemi’ni HoReCa sektörünün kullanımına sundu. Fazla Gıda’nın yeni Akıllı Tartı Sistemi; işletmelerde oluşan gıda atığını ölçümlemeyi, ölçüm sonucu oluşturulan analiz ve raporlar ile atık oluşumunu azaltmayı ve bu sayede işletmelerin masraflarını düşürmeyi hedefliyor. Akıllı Tartı Sistemi; otel, restoran, kafe mutfaklarında ve yemekhanelerde atık takip süreç ve analizlerinin tamamını yüzde 100 otonom hale getirerek atığı ve atığa bağlı maliyetleri en aza indirmeyi sağlıyor.