Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Akıllı TV’de Mozilla Firefox OS Dönemi Başlıyor

Mozilla tarafından Akıllı Televizyonlarda yer alması beklenen Firefox OS’un nasıl bir yazılım olduğu açıklandı

Sonunda Mozilla tarafından Akıllı Televizyonlarda yer alması beklenen Firefox OS’un nasıl bir yazılım olduğu açıklandı

Birkaç yıldır kendi işletim sistemi olan Firefox OS’u geliştirmeye çalışan Mozilla’dan önemli bir adım geldi. Akıllı televizyonlarda olması beklenen bu işletim sisteminin neye benzediği Mozilla tarafından kullanıcılara gösterildi.

Firefox OS işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlar zaten bir süre önce piyasaya sürülmeye başlanmıştı. Şimdi sıra akıllı televizyonlarda bu işletim sistemini uygulamaya geldi. Gece gündüz akıllı televizyonlarda da Firefox OS’u uygulamaya çalışan Mozilla; sonunda televizyonları tanıttı. 2015’in başında Firefox OS 2.0 işletim sistemiyle akıllı televizyonlar tasarlanmaya başlamıştı.

Mozilla Firefox OS işletim sisteminin yer aldığı akıllı televizyonlar görücüye çıktı. Merakla beklenen televizyonların nasıl bir görünüme sahip olacağı gösterildi. Arayüzünde yuvarlak hatlarla dikkat çeken uygulamalar dikkat çekiyor. Canlı TV, yüklü uygulamalar, yer imleri ve bağlı cihazların listesi gibi uygulamalar da favorilere eklenebiliyor.

Televizyonların satışa çıkarılacağı tarih hakkında henüz net bir bilgi verilmezken; 2015 sonlarına doğru alıcılarıyla buluşması bekleniyor.