Sosyal Medya

Otomobil

Almanya’da Dizel Yasağı Başladı, Tabelalar Asıldı, Cezalar Belli Oldu

Almanya'da beklenen oldu ve dizel yasağı uygulaması başladı. Tabelalar Asılırken Merakla Beklenen Cezalarda Belli Oldu.

Almanya’da beklenen Dizel Yasağı Uygulaması başladı!

Almanya’da Dizel Yasağı Uygulaması Başladı, Tabelalar Asıldı, Cezalar Belli Oldu

Almanya’nın Hamburg kendinde başlayan uygulama ile Almanya’da resmi olarak Dizel otomobil Kullanma Yasağı devreye girmiş oldu.

Şubat alında Federal Mahkeme tarafından verilen yetkiyi uygulamaya başlayan yönetim, şehirde iki ana yol eski model ve Euro 6 standardının altındaki dizel araba trafiğine kapatılırken gerekli yasak tabelaları da asıldı.

Dizel araba satışlarının gittikçe düştüğü Almanya’da diğer şehirlerinde uygulamayı genişletmesi bekleniyor.

Hamburg’taki uygulama şimdilik araç geçişinin yoğun olduğu iki ana yolda uygulanmaya başlandı ve bu konudaki tabelalar asıldı. Eski model dizel araçlar artık bu yolları kullanamayacak.

Hava kirliliğinin önüne geçmek isteyen Federal Mahkeme Yerel ve Şehir Yönetimlerine Dizel Araçları ile ilgili karar alabilme yetkisini tanımıştı. Şimdi yönetimler bir yandan yasağı uygulamak için adımlar atarken bir yandan da; elektrikli araçlar, toplu taşıma otobüsleri ve raylı sistemler ile ilgili yeni projeler geliştiriyorlar.

Dizel Yasağı Tabelaları Asıldı, Yasak Ne Diyor?

Yasak Euro 6 standardının altındaki dizel otomobilleri tamamını kapsıyor. Bu kapsamda olan SUV, Pikaplar, Ticari Araçlar ve Kamyonlar Hamburg şehrinin kuzeybatısındaki ana arterler Max-Brauer-Allee ve Stresemann caddelerinin 580 metre ve 1.6 Km’lik bölümlerinden geçemeyecek.

Almanya’da Dizel Yasağı Cezaları?

Otomobiller için 25 Euro, Kamyonlar için 74 Euro Ceza kesilecek.