Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Alneo, 1 saniyeden kısa sürede NFC ile tahsilat imkânı sunmaya başladı!

Albaraka Türk Katılım Bankası tarafından hayata geçirilen FinTech girişim kurucusu Insha Ventures’ın cep POS çözümü Alneo, Propay iş birliğiyle temassız ödeme (NFC) özelliğini hayata geçirdi.

Alneo, NFC özelliğini devreye aldı

1 saniyeden kısa sürede NFC ile tahsilat imkânı

FinTech girişim kurucusu Insha Ventures tarafından geliştirilen cep POS çözümü Alneo, kullanıcılarının hayatını NFC özelliğiyle kolaylaştırıyor. Propay iş birliğiyle hayata geçirilen yeni nesil dijital ödeme yöntemi NFC sayesinde Alneo kullanıcıları artık ödemelerini 1 saniyeden kısa sürede akıllı telefonları aracılığıyla temassız bir şekilde yapabiliyor.

Albaraka Türk Katılım Bankası tarafından hayata geçirilen FinTech girişim kurucusu Insha Ventures’ın cep POS çözümü Alneo, Propay iş birliğiyle temassız ödeme (NFC) özelliğini hayata geçirdi. Böylece Alneo kullanıcıları artık akıllı telefonları aracılığıyla 1 saniyeden daha kısa sürede temassız ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

 

 

Hedef 30 binin üzerinde yeni üye iş yerine ulaşmak

Pandeminin etkisiyle temassız ödemelere yönelimin ciddi oranda arttığına dikkat çeken Alneo Direktörü Zehra Aksoy, şunları söyledi:

“Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre 2022 yılında temassız ödemelerin payı yüzde 57 olarak gerçekleşti. Bu rakamın önümüzdeki dönemde daha da yükselmesi bekleniyor. Tam da bu noktada Alneo olarak Propay iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz tahsilat seçeneği NFC ile kullanıcılarımıza fiziki alışverişlerinde hızlı, kolay ve güvenilir bir çözüm sunmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Üye iş yerlerimiz artık Android işletim sistemli akıllı telefonlar aracılığıyla 1 saniyeden daha kısa sürede temassız ödeme işlemlerini gerçekleştirebilecek. Böylece ciddi ölçüde zaman kazanımı sağlarken, maliyetlerinin düşmesine de katkı sunacağız.” Rekabetin yoğunlaştığı bir dünyada NFC teknolojisinin firmalara önemli ölçüde üstünlük sağlayacağına inandıklarının altını çizen Aksoy, “NFC ile 2023’ün sonuna kadar 30 binin üzerinde üye iş yerine ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Veri iletiminde NFC daha güvenli

 

Zehra Aksoy ayrıca NFC’de veri iletiminin çok kısa mesafede yapılması nedeniyle Bluetooth veya Wi-Fi üzerinden gerçekleştirilen veri iletimine göre daha güvenli olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti: “NFC ile ödeme yaparken, kullanıcının gerçek banka verileri okuyucu cihaza gönderilmez; bunun yerine şifreli bir kopya gönderilir. Gelecekte, verilerin NFC aracılığıyla şifreli olarak iletildiği ve kullanıcıların parmak izi veya yüz tanıma gibi biyometrik özelliklere dayalı olarak tanımlandığı, hatta giyilebilir teknolojiler üzerinde çözümlerin artacağını düşünüyorum.”