Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

ALPLA ve Ecording İş Birliğiyle 100 Bin Tohum Topu, Toprakla Buluşacak

Doğal hayatın korunması vizyonu kapsamında Ecording ile iş birliği yapan ALPLA, Muğla’da toprağa kazandıracağı 100 bin tohum topunu, Cumhuriyetin 100. yılına armağan etti.

ALPLA ve Ecording İş Birliğiyle 100 Bin Tohum Topu, Toprakla Buluşacak

 

Doğal hayatın korunması vizyonu kapsamında Ecording ile iş birliği yapan ALPLA, Muğla’da toprağa kazandıracağı 100 bin tohum topunu, Cumhuriyetin 100. yılına armağan etti.

 

Plastik ambalaj üretimi ve atık plastiğin yeniden kazandırılması alanında dünyanın önde gelen markalarından ALPLA, küresel iklim krizine karşı sürdürülebilir, inovatif ve teknolojik çözümler geliştiren Ecording ile iş birliği yaparak 100 bin tohum topunu Ege Bölgesi’nde toprakla buluşturacak. Cumhuriyetin 100. yılına ithaf edilen proje, ALPLA’nın çevresel sürdürülebilirlik vizyonunun bir parçası olarak konumlanıyor.

ALPLA, #100Yıla100binTohum diyor

 

İş birliğine dair ALPLA’dan yapılan açıklamada Birleşmiş Milletler’in duyurduğu Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden çevresel, sosyal ve kurumsal kulvarlarda önemli ilerlemeler kaydettikleri belirtilerek şu hususlara yer verildi: “Çevresel sürdürülebilirlik konusunda azami derecede hassasiyet göstererek doğal hayatın korunması konusunda çok çeşitli projeler geliştiriyoruz. Tohum topu atılması da bunlardan biri… Tohum topu, antik zamanlardan bu yana, toprak kazılmadan kolayca toprağa ekilmesini sağlayan bir yöntem. Buradan yola çıkan ve kuşları örnek alarak dronelar ile tohum topu atılmasını sağlayan Ecording ile iş birliği gerçekleştirdik. İş birliği ile Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin tohumu toprakla buluşturuyoruz. Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin tohumu toprakla buluşturduk. Projenin konumu Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı ve Artvin Çoruh Üniversitesi’nin ortak kararı çerçevesinde Muğla olarak belirlendi.”

Tohum topları QR kodlarla takip edilecek

 

ALPLA ve Ecording iş birliğiyle doğaya bırakılacak tohum topları, QR kodlar aracılığıyla izlenebilecek. Böylelikle her tohum topunun akıbeti takip edilerek projenin başarısı ölçümlenebilecek. Günümüzde tohum topu atılması, doğal bitki örtüsünün korunması ve çorak arazilerin ağaçlandırılması bakımından diğer yöntemlere göre çok daha başarılı bir yöntem olarak kabul ediliyor.

Daha önce de Kadın ve Çocuk Dostu Alanlar, Doğada Liderlik Okulu gibi projelere destekleri, çevre, eğitim ve sanat alanındaki projeleri ile dikkat çeken ALPLA, doğanın korunmasına ve toplumun ihtiyaçlarına duyarlılık göstermeye devam ediyor.