Sosyal Medya

Donanım

AMD 7 Nanometre CPU ve Grafik İşlemcileri için Hazırlanıyor

AMD 7 Nanometre CPU ve Grafik İşlemcileri için Hazırlanıyor. AMD 2019 planında 7 nanometre işlemci ve grafik kartları üretimi var. Detaylar!

AMD’nin 2019 Planında 7 Nanometre CPU ve Grafik İşlemcileri Var

AMD Zen2 işlemcilerini örnek alıyor, ayrıca 7-nanometre Radeon Grafik Kartıda geliştirilmek üzere.

Intel geçtiğimiz günlerde, 10 nanometre “Cannon Lake” cipsinin 2019 yılına kadar hazır olmayacağını söyledi. Ancak en önemli rakiplerinden birisi AMD gelecek nesil ZEN 2 işlemcilerini ve 7 Nanometre teknoloji grafik kartlarını 2019 lansmanına hazırladığını yatırımcılarına duyurdu.

Şirket ayrıca 7 nanometre Vega tabanlı teknoloji kullanan Radeon Instinct Makine Öğrenme Özellikli Grafik Kartlarını da test ediyor.

7 Nanometre Grafik Kartlarını TSMC üretecek.

AMD kıs abir süre önce 14 nanometre kullanılan ikinci Nesil Zen 2 işlemcilerini piyasaya sürmüştü. Zen 2 ile şirket 7 Nanometre teknolojisi kullanımına geçecek.

AMD 7 Nanometre Planı Intel’i Zorlayabilir!

Eğer AMD söz konusu hedeflerine ulaşırsa Intel’in işi oldukça zora girecek. 10 Nanometre işlemcileri “ileri teknoloji” olarak sunan şirketin piyasadaki 7 nanometre işlemci ile nasıl rekabet edeceği merak konusu olacak.

Şunu belirtmekte fayda var. Gelen haberlere göre AMD’nin yeni nesil Vega Grafik Teknolojisi bellek arayüzü genişliğini ve bant genişliğini iki katına çıkarıyor. 

Ayrıca AMD, makine öğrenimi teknolojisi için kullandığı 7 nanometre grafik teknolojisinin oyun kartlarına gelip gelmeyeceğini söylemedi, anca bu kesin gibi, sorun ne zaman geleceği ve bunun bir zaman meselesi olduğu açık.

Her iki durumda da işlerin yoluna girdiği görülüyor. AMD geçen yıl aynı çeyreğinde 33 milyon Dolar Zarar ederken bu çeyrekte 1.65 Milyon dolar kar elde ettiğini açıkladı.