Sosyal Medya

Donanım

AMD’nin ikinci nesil Threadripper CPU’su 32 çekirdeğe sahip

AMD, Intel'in 28 Çekirdekli CPU'suna daha iyi bir cevaplar geliyor. AMD İkinci Nesil Threadripper CPU'su 32 Çekirdekli Geliyor

AMD İkinci Nesil Threadripper CPU’su 32 Çekirdekli Geliyor

AMD, Intel’in 28 Çekirdekli CPU’suna daha iyi bir cevaplar geliyor. AMD İkinci Nesil Threadripper CPU’su 32 Çekirdekli Geliyor.

Dünyanın önde gelen işlemci üreticileri var olan yarışını bir kez daha hatırladı. Çok değil bir kaç gün önce Intel bu yılın sonlarında göreceğimiz 28 çekirdekli yonga setini duyurmuştu. Şimdi AMD ondan bir adım daha fazlasını gerçekleştiriyor.

AMD bir kez daha işlemci teknolojisini yeni zirvelere itiyor. Şirket, bugün Computex açılış konuşmasında, ikinci nesil Threadripper CPU’nun 32 çekirdek ve 64 parçacığı kapsayacağını açıkladı. Çipin bu yıl daha sonra geleceğini biliyorduk, ancak AMD şimdi üçüncü çeyrekte başlayacağını söylüyor.

Yeni Threadripper, şirketin en yeni Ryzen masaüstü işlemcileri gibi AMD’nin 12nm Zen + mimarisinde çalışacak. Daha yüksek saat hızları, daha verimli performans ve geliştirilmiş güç artırma gibi tüm özellikleri yeni ürünlere aktaracak. Sadece birkaç yıl önce, AMD ve Intel’in çift basamaklı çekirdek sayılarını duyduğumuzda uçuyorduk; bu yüzden 30 çekirdeğin ötesine ne kadar hızlı atladığımızı görmek biraz şaşırtıcı geldi. Teknoloji böyle bir şey…