Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Amerikan Hastanesi Yapay Zeka ile Sanatı Birleştirdi

Amerikan Hastanesi kreatif ajansı Glamly ile birlikte, 14 yıldır sağlık sponsoru olduğu Contemporary İstanbul için önemli bir projeyi hayata geçirdi.

Dünyaca Ünlü Ressamlardan İlham Alındı, Yapay Zeka Teknolojisi ile Hazırlandı

Amerikan Hastanesi Yapay Zeka ile Sanatı Birleştirdi

Amerikan Hastanesi kreatif ajansı Glamly ile birlikte, 14 yıldır sağlık sponsoru olduğu Contemporary İstanbul için önemli bir projeyi hayata geçirdi. Hastalıklı dokuların mikroskobik patolojik görüntülerinin sanatsal çağrışımlarla kullanılması olarak adlandırılan “pathart”dan ve yapay zekadan ilhamla Frida Kahlo, Van Gogh, Salvador Dali gibi önemli sanatçıların hastalıkla mücadele ettiği hücrelerine sanatsal bir bakış açısı getirerek yapay zeka teknolojisi ile bir görsel çalışma hazırlandı.

Kültür ve sanata desteklerini sürdüren Amerikan Hastanesi bu yıl kreatif ajansı Glamly ile birlikte sağlık sponsoru olduğu Contemporary İstanbul için yapay zeka teknolojisinden faydalanılan görsel bir projeye imza attı. Hastalıklı dokuların mikroskobik patolojik görüntülerin sanatsal çağrışımlarla kullanılması olarak adlandırılan “pathart”dan ve yapay zekadan ilham alarak insan hücrelerindeki sanatı, sağlık ve teknoloji yardımıyla birleştirdi. Amerikan Hastanesi bu yaratıcı çalışma ile bugüne kadar yapay zekadan faydalanarak çalışma üreten Türkiye’deki ilk sağlık markası oldu.

Projenin çıkış noktasında insan ve insanın hücrelerinde taşıdığı sanat yer alıyor. Rahmindeki hastalıkla mücadele eden dünyaca ünlü Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun rahim hücrelerine, kulağını feda eden Hollandalı ressam Van Gogh’un kulak hücrelerine ve psikolojik hastalıklarla mücadele eden Katalan kökenli ressam Salvador Dali’nin beyin hücrelerine bakışı nasıl olurdu? sorusundan ilham alındı. Hücrelerde gezinen sanatı büyük sanatçıların gözünden görmek ve onların yorumlarıyla tasarıma dönüştürmek için yapay zeka algoritması olan Midjourney kullanıldı. Projede, sanatçıların hastalıkla mücadele ettiği hücrelerine sanatsal bir bakış açısı getirildi. Ortaya geçmişle geleceği aynı noktada birleştiren ve insan bedeninin muhteşemliğini kanıtlayan sanat akımlarının kullanıldığı sanat eserleri çıktı.

KÜNYE

  • Reklamveren: Amerikan Hastanesi
  • Reklamveren Yetkilisi: Seda Acar, Tanla Silay, Gülben Erkmen
  • Kreatif Ajans: Glamly Agency
  • Ajans Yöneticisi: İbrahim Akan
  • Kreatif Direktör: Irmak Barbarosoğlu
  • Müşteri Direktörü: Barlas Çetin
  • Jr Müşteri Temsilcisi: Burcu Şenay
  • Sr. Sanat Yönetimi: Özge Atik
  • Sanat Yönetimi: Simay İçöz
  • Metin Yazarı: Hacer Yenişar