Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Dell Technologies Yapay Zekâ Çözümlerine Yenilerini Ekliyor

Dell Technologies müşterilerin akıllı sonuç elde etmelerini hızlandırmaları ve yeni otomasyon seviyeleri elde etmeleri için şirket içinde hızlı ve güvenli bir şekilde üretken yapay zekâ (GenAI) modelleri oluşturmalarına yardımcı olacak yeni çözümler sunuyor.

Dell Technologies Yapay Zekâ Çözümlerine Yenilerini Ekliyor

Dell Technologies müşterilerin akıllı sonuç elde etmelerini hızlandırmaları ve yeni otomasyon seviyeleri elde etmeleri için şirket içinde hızlı ve güvenli bir şekilde üretken yapay zekâ (GenAI) modelleri oluşturmalarına yardımcı olacak yeni çözümler sunuyor.

Mayıs ayında duyurulan Project Helix‘in devamı niteliğindeki yeni Dell Generative AI Solutions; BT altyapısı, bilgisayarlar ve profesyonel hizmetleri kapsayarak GenAI’nin büyük dil modelleriyle (Large Language Models – LLM) kullanılmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bu çözümler, her ölçekten ve sektörden kuruluşun güvenli bir şekilde dijital dönüşüm sürecini yönetmesini ve başarılı sonuçlar elde etmesini sağlıyor.

Dell Technologies Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Operasyonlardan Sorumlu Eş Başkanı Jeff Clarke üretken yapay zekâ için, “Ürünlerin nasıl geliştirildiği ve işlerin nasıl yapıldığı konusunda önemli değişim yaratan bir dönüm noktası olarak karşımıza çıkıyor. Müşteriler, yeni iş fırsatları bulmak, üretkenliği artırmak ve kendilerini yeniden keşfetmek üzere yüz milyarlarca parametreye sahip devasa, çok işlevli modelleri eğitmek için kendi özgün verilerini ve süreçlerini kullanıyor” diyor.

NVIDIA Kurumsal Bilgi İşlem Başkan Yardımcısı Manuvir Das ise “Üretken Yapay Zeka, her kuruluşun verileri karmaşık iş zorluklarını çözmeyi sağlayan akıllı uygulamalara dönüştürmesine yardımcı olabilir. Dell Technologies ve NVIDIA, kurumların müşterilerine daha iyi hizmet verebilmeleri, çalışanlarını daha iyi destekleyebilmeleri ve operasyonlarında inovasyonu teşvik edebilmeleri için bu yetenekten yararlanmalarını sağlamak için birlikte çalışıyor” ifadelerini kullanıyor.

Dell Generative AI Solutions sayesinde Dell Precision iş istasyonları, Dell PowerEdge sunucuları, Dell PowerScale ölçeklenebilir depolama üniteleri, Dell ECS kurumsal nesne depolama üniteleri ve geniş bir servis seti de dâhil olmak üzere Dell’in portföyü, masaüstlerinden çekirdek veri merkezlerine, uç konumlara ve genel bulutlara kadar GenAI çözümleri sunan güvenilir araçlar sağlıyor. GenAI projelerini desteklemeye yönelik artan talep ve dünya çapındaki kuruluşların yapay zekâ yatırımlarına öncelik vermesiyle birlikte Dell PowerEdge XE9680, Dell Technologies portföyündeki en hızlı büyüyen sunucu olma özelliğiyle öne çıkıyor.

 

Kuruluşlar için GenAI

Dell Validated Design for Generative AI with NVIDIA, kuruluşlarda GenAI için modüler, güvenli ve ölçeklenebilir bir platformun dağıtımını hızlandırmak üzere optimize edilmiş, NVIDIA ile birlikte tasarlanmış bir çıkarım planı olarak tanımlanıyor.

Geleneksel çıkarım yaklaşımların aksine bu çözüm, gerçek zamanlı sonuçlar için LLM’leri ölçeklendirme ve destekleme kabiliyetine ve verilerin yapay zekâ altyapısı tarafından kolayca kullanılabilmesine odaklanan bir stratejiye sahip. Bu sayede müşterilerin kendi verileriyle daha kaliteli, daha hızlı değere dönüşen tahminlerde bulunmasına ve daha isabetli kararlar almasına yardımcı oluyor.

Kuruluşlar, GenAI projelerini hızla devreye alabiliyor ve müşteri operasyonları, içerik oluşturma ve yönetimi, yazılım geliştirme ve satış gibi kilit alanlardaki süreçleri dönüştürmek için uygulamaları ölçeklendirebiliyor.

Dell Onaylı Tasarımlar; Dell PowerEdge XE9680 veya PowerEdge R760xa gibi Dell altyapısıyla GenAI çıkarım çalışmalarını güçlendirmek için önceden test edilmiş, kendini kanıtlamış yapılandırmalar olup NVIDIA® Tensor Core GPU’lar, NVIDIA AI Enterprise yazılımı ve Dell yazılımı seçeneklerini sunuyor. Müşteriler bunu, Dell PowerScale ve Dell ECS depolama dâhil olmak üzere dayanıklı ve ölçeklenebilir yapılandırılmamış veri depolamayla birleştirebiliyor. Altyapı, Dell APEX üzerinden kullanılabiliyor ve müşterilere bulut kullanımı ve yönetimi deneyimi sağlayarak şirket içi bir dağıtım sunuyor.

Operasyon verimliliği ve inovasyon hızı artıyor

Dell Professional Services, müşterilerin operasyonel verimliliklerini artırmak ve inovasyonlarını geliştirmek için GenAI kullanımını hızlandırmalarına yardımcı olacak geniş bir yelpazede yeni yetenekler sunuyor.

Bu hizmetler, yüksek değerli kullanım senaryoları ve bunları elde etmek üzere bir yol haritası belirleyen yeni bir GenAI stratejisi oluşturmakla başlıyor. Dell ayrıca, Dell Validated Design for Generative AI with NVIDIA’ya dayalı uygulama hizmetlerini ve platformu, müşteri operasyonları veya içerik oluşturma gibi belirli kullanım senaryolarına adapte eden hizmetleri de sunuyor. İşletmeye entegre edildikten sonra Dell’in ölçeklendirme hizmetleri; yönetilen hizmetler, eğitim veya yerleşik uzmanlar aracılığıyla operasyonların iyileştirilmesine yardımcı oluyor.

 

Precision iş istasyonları, cihaz üzerinde yerel olarak güvenli GenAI geliştirme olanağı sunuyor

İş istasyonlarında dünya lideri olan Dell Precision iş istasyonları, yapay zekâ geliştiricilerinin ve veri bilimcilerinin geniş ölçekte dağıtım yapmadan önce GenAI modellerini yerel olarak geliştirmelerine ve ince ayarlar yapmalarına olanak tanıyor. Precision iş istasyonları, tek bir iş istasyonunda dört adede kadar NVIDIA RTX 6000 Ada nesil GPU ile yapay zekâ yazılımlarını önceki nesle göre yüzde 80 daha hızlı çalıştıracak performans ve güvenilirliği sağlıyor.

Yerleşik yapay zekâ yazılımı olan Dell Optimizer, insanların çalışma şeklini öğreniyor ve yanıt veriyor, ayrıca uygulamalar genelinde, ağ bağlantısı ve ses üzerinde performansı artırıyor. En son özelliğiyle de GenAI modellerinden yararlanan mobil iş istasyonu kullanıcılarının uygulamanın performansını artırmalarına ve pil çalışma süresine olan etkiyi en aza indirmelerine olanak tanıyor.

 

Kullanıma Sunulma Tarihi

  • Dell Validated Design for Generative AI with NVIDIA, geleneksel kanallar aracılığıyla ve Dell APEX üzerinden tüm dünyada kullanıma sunuldu.
  • Dell Professional Services for Generative AI, belirli ülkelerde kullanıma sunuldu.
  • NVIDIA RTX 6000 Ada nesil GPU’lara sahip Dell Precision iş istasyonları (7960 Tower, 7865 Tower, 5860 Tower) ağustos ayı başında tüm dünyada satışa sunulacak.
  • Dell Optimizer uyarlanabilir iş yükü, 30 Ağustos 2023’te belirli Precision mobil iş istasyonlarında küresel olarak kullanıma sunulacak.