Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Dell Technologies ve NVIDIA, Project Helix’i Tanıttı!

Project Helix, Dell ve NVIDIA altyapısı ve yazılımlarına dayalı teknik uzmanlık ve önceden oluşturulmuş araçlarla uçtan uca çözümler sunacak. Bu proje, işletmelerin kendi verilerini kullanarak üretken yapay zekâyı sorumlu ve doğru bir şekilde daha kolay dağıtmalarına yardımcı olan kapsamlı bir plan içeriyor.

Dell Technologies ve NVIDIA, Güvenli ve Yerinde Üretken Yapay Zekâ için Project Helix’i Tanıttı

Dell Technologies ve NVIDIA işletmelerin hızlı ve güvenli bir şekilde daha iyi müşteri hizmetleri, pazar istihbaratı, kurumsal arama ve benzeri bir dizi yeteneği sunabilmeleri için yerinde üretken yapay zekâ modelleri oluşturmalarını ve kullanmalarını kolaylaştıracak ortak bir proje duyurdu.

Project Helix, Dell ve NVIDIA altyapısı ve yazılımlarına dayalı teknik uzmanlık ve önceden oluşturulmuş araçlarla uçtan uca çözümler sunacak. Bu proje, işletmelerin kendi verilerini kullanarak üretken yapay zekâyı sorumlu ve doğru bir şekilde daha kolay dağıtmalarına yardımcı olan kapsamlı bir plan içeriyor.

Dell Technologies Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Operasyonlardan Sorumlu Eş Başkanı Jeff Clarke projeyle ilgili olarak, “Project Helix, işletmelere günümüzde yeterince kullanılmayan büyük miktarda veriden daha hızlı ve güvenli bir şekilde değer elde etmeleri için amaca yönelik yapay zekâ modelleri sunuyor. Ölçeklenebilir ve verimli bir altyapı ile işletmeler, faaliyet gösterdikleri sektörlere yeniden şekil verecek yeni bir üretken yapay zekâ çözümleri akımı yaratabiliyor” dedi.

NVIDIA’in Kurucusu ve CEO’su Jensen Huang ise “Üretken yapay zekâ alanındaki inanılmaz ilerlemelerle, işletmelerin daha fazlasını daha az kaynakla yapma talebinin kesiştiği bir dönemdeyiz. Dell Technologies ile iş birliği yaparak, işletmelerin üretken yapay zekâ uygulamaları oluşturmak ve işletmek için kendi verilerini güvenli bir şekilde kullanarak işlerini dönüştürmelerini sağlayan son derece ölçeklenebilir ve verimli bir altyapı tasarladık” diye konuştu.

Project Helix, tümü Dell tarafından sunulan test edilmiş optimize donanım ve yazılımlarla kurumsal üretken yapay zekânın dağıtılmasını kolaylaştırıyor. Bu sayede veri gizliliği korunurken kurumsal verilerin daha akıllı, daha yüksek değerli sonuçlara dönüştürülmesi sağlanıyor. Bu çözümler işletmelere, işlerini büyütmek ve ölçeklendirmek amacıyla kendi verilerinden güvenilir kararlar almalarını sağlayan özelleştirilmiş yapay zekâ uygulamalarını hızla dağıtmaları için yardımcı oluyor.

Yerinde Üretken Yapay Zekâ Planı

Project Helix; altyapı sağlama, modelleme, eğitim, ince ayar, uygulama geliştirme ve kullanımdan, çıkarım yapma ve sonuçları düzenlemeye kadar tüm üretken yapay zekâ yaşam döngüsünü destekleyecek. Onaylanmış tasarımlar, işletmelerin yerinde üretken yapay zekâ altyapısını hızla oluşturmalarına yardımcı olacak.

PowerEdge XE9680 ve PowerEdge R760xa gibi Dell PowerEdge sunucuları, üretken yapay zekâ eğitimi ve yapay zekâ çıkarımında kullanılmak üzere optimize edildi. NVIDIA® H100 Tensor Core GPU’lar ve NVIDIA Networking’e sahip Dell sunucular, bu iş yüklerine yönelik altyapının omurgasını oluşturuyor. Müşteriler bu altyapıyı, Dell PowerScale ve Dell ECS Enterprise Object Storage da dâhil olmak üzere esnek ve ölçeklenebilir yapılandırılmamış veri depolamayla birlikte kullanabiliyor.

Tüm Dell onaylı tasarımlarla müşteriler, Dell sunucu ve depolama yazılımlarının kurumsal özelliklerini, Dell CloudIQ yazılımı üzerinden izlenebilirlik elde ederek kullanabiliyor. Project Helix müşterilere, yapay zekâ yaşam döngüsünün tamamında araçlar sağlamak için NVIDIA AI Enterprise yazılımını da içeriyor. NVIDIA AI Enterprise; NVIDIA NeMo™ büyük dil modeli çerçevesi gibi ve güncel, güvenli ve emniyetli yapay zekâ sohbet robotları oluşturmaya yönelik NeMo Guardrails yazılımı gibi 100’ü aşkın çerçeve önceden eğitilmiş modeller ve geliştirme araçlarını kapsıyor.

Project Helix, güvenlik ve gizlilik konularındaki gücünüyse Güvenli Bileşen Doğrulaması gibi temel bileşenlerden alıyor. Kurumsal verilerin yerinde korunması, hâlihazırda doğasında bulunan riskleri azaltıyor ve işletmelerin yasal gereklilikleri karşılamasına yardımcı oluyor.

Yerinde üretken yapay zekâ planını değerlendiren TECHnalysis Research Başkanı ve Baş Analisti Bob O’Donnell, “Şirketler, üretken yapay zekâ araçlarının kendilerine sunduğu fırsatları keşfetmeye hevesli ancak birçoğu buna nereden başlayacağını bilmiyor. Dell Technologies ve NVIDIA, güvenilir markaların donanım ve yazılım çözümlerini bir araya getirerek şirketlere, sahip oldukları kendilerine özgü varlıklardan yararlanabilecek ve güçlü, özelleştirilmiş araçlar oluşturabilecek yapay zekâ destekli modeller oluşturma ve bunları geliştirme konusunda iyi bir başlangıç sunuyor” dedi.

Kullanıma Sunulma Tarihi

Project Helix’e yönelik Dell onaylı tasarımlar, Temmuz 2023’ten itibaren geleneksel kanallar aracılığıyla ve APEX esnek kullanım seçenekleriyle kullanıma sunulacak.