Sosyal Medya

Donanım

NVIDIA 32 Bit GeForce Desteğini Bu Ay Sona Erdiriyor

NVIDIA 32 Bit GeForce Desteğini Bu Ay Sona Erdiriyor. 32 Bit Destekli Ekran Kartlarını bir nedenden dolayı hala kullanıyorsanız, planınızı buna göre yapın.

NVIDIA 32 Desteğini Bitiriyor, Tarih Belli Oldu.

NVIDIA 32 Bit GeForce Desteğini Bu Ay Sona Erdiriyor.

NVIDIA geçtiğimiz günlerde 32 Bit desteğini kaldıracağına dair açıklamalarda bulunmuştu. GeForce desteği bu ayın sonunda sona eriyor.

GeForce GPU sürücü desteğini Nisan ayı sonunda durduracak, bu da kullanıcıların yeni GeForce Experience özelliklerine ve oyuna hazır güncellemelere erişimlerini artık kaybedecekleri anlamına geliyor.

Dahası 32 Bit Güvenlik Güncellemeleri Ocak 2019’da Sona Eriyor!

Ayrıca, NVIDIA güvenlik güncellemelerini Ocak 2019’a kadar sona erecek.  bu nedenle 32 bitlik bir işletim sisteminizde GeForce kartı kullanmaya devam edenleri güvenlik riskleri bekliyor.

Windows XP’nin 64-bit bir sürümünün 25 Ekim 2001’de yayımlanmış olmasına rağmen, muhtemelen Windows veya Linux’un 32 bit sürümlerini kullanan oldukça az sayıda insan var. Ki kullananların büyük bir çoğunluğunun da oyun sever olduğunu sanmıyorum. Bu yüzden değiştirmeleri için bir gerek yok aslında.

NVIDIA 32 Bit GeForce Desteğini Bu Ay Sona Erdiriyor

NVIDIA eski sistemler için sürücü desteğini bir anlamda öldürüyor. Windows 7, 8 / 8.1, 10, Linux ve FreeBSD’nin 32 bit sürümlerini etkileyecek bu değişiklik düşük sistemlerde kullanılan yeni GTX kartları ve Fermi modellerini etkiliyor.

Yani güncellemeye zorlamak için yapılmış hareketler diyebiliriz.

Hot Hardware
Source: NVIDIA