Sosyal Medya

Otomobil

Anadolu Sigorta ve Kredi Kayıt Bürosu’ndan Kaskoda İndirim İş Birliği

Anadolu Sigorta ve Kredi Kayıt Bürosu (KKB) kişilerin finansal okuryazarlık farkındalığının artmasını destekleyecek bir iş birliğine imza attı.

Anadolu Sigorta ve Kredi Kayıt Bürosu’ndan Kaskoda İndirim İş Birliği

Anadolu Sigorta ve Kredi Kayıt Bürosu (KKB) kişilerin finansal okuryazarlık farkındalığının artmasını destekleyecek bir iş birliğine imza attı. Anadolu Sigorta’nın KKB ile imzaladığı protokol kapsamında yeni kasko poliçesi taleplerinde Notlu Risk Raporu’nu paylaşan ve Findeks Kredi Notu 1.650 ile üzeri olan kullanıcılara yüzde 10 indirim uygulanacak. Bu sayede bireylerin finansal yönetimlerinin günlük hayattaki önemine dikkat çekilmesi hedefleniyor. 

Anadolu Sigorta ve Kredi Kayıt Bürosu, Findeks Kredi Notu ile birlikte kasko poliçelerinde sunulacak avantajlar için iş birliğine gitti.

Konuyla ilgili protokol, 1 Aralık 2023 tarihinde KKB Genel Müdürlüğünde düzenlenen törenle Anadolu Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Z. Mehmet Tuğtan ve KKB Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökhan Şahin tarafından imzalandı.

Yapılan protokol kapsamında; Anadolu Sigorta, yeni kasko poliçesi taleplerinde Findeks Notlu Risk Raporu’nu paylaşan tüm kullanıcılarına yüzde 10’a kadar indirim uygulamaya başlıyor. Findeks Kredi Notu 1.650 ve üzeri olan kişiler de yüzde 10’luk bu indirimden faydalanabiliyor. İndirim uygulaması şu anda sadece hususi otomobil, kamyonet ve panelvanlar için talep edilen yeni kasko poliçelerini kapsıyor.

Anadolu Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Z. Mehmet Tuğtan Kredi Kayıt Bürosu (KKB) ile Anadolu Sigorta arasındaki iş birliğinin kasko sigortalı oranını olumlu etkileyeceğini aktardı. Tuğtan bu protokol sayesinde kasko sigortası yaygınlaşırken sigortalıların finansal okuryazarlığının da artacağını ifade ederek şöyle konuştu: “Kredi Kayıt Bürosu (KKB) ile imzaladığımız protokol çerçevesinde, müşterilerimize araçlarını indirimli güvence altına alma imkanı ve Findeks Raporlarını da ücretsiz edinme fırsatı sunuyoruz. Özellikle son yıllarda artan maliyetlere bağlı olarak yaşanan prim artışları neticesinde, sektörümüzde kasko sigortası yaptırma eğiliminde bir düşüş yaşanıyor. Anadolu Sigorta olarak sigortalı sayısını artırma misyonumuzla her ihtiyaca uygun şekilde ürünlerimizi çeşitlendirmeye ve KKB’nin kıymetli ortaklığıyla sunduğumuz bu fırsat sayesinde de kasko sigortasını yaygınlaştırmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar KKB sorgusu ile 8500’den fazla teklife ulaştık. Bunlardan 4000’e yakını poliçeleşti ve 1500’e yakın da yeni müşteri kazandık. Sigortalıların finansal okuryazarlığını geliştirecek, kredi notlarına ücretsiz erişim sağlayacak ve en önemlisi araçlarını sigortalarken yüzde 10’luk indirimden yararlanacakları bu iş birliği ile uzun vadede de kasko sigortalıların sayısını yükselteceğimize inanıyorum.”

KKB Genel Müdürü Gökhan Şahin imza töreninde yaptığı konuşmada KKB’nin finans sektörü için önemini vurgulayarak bireylerin ve reel sektörün ihtiyaç duyduğu finansal ürün ve hizmetlerimizi geniş kitlelere ulaştırmak adına yaptığımız iş birliklerine her geçen gün bir yenisini ekliyoruz. Anadolu Sigorta gibi sigorta sektörünün köklü kurumlarından biriyle gerçekleştirdiğimiz bu iş birliğinin kullanıcılara sunduğu faydaya ek olarak kredi ve finansal okuryazarlığa da katkıda bulunacağını söylemek mümkün. İki kurum öncülüğünde düzenlenen bu iş birliği anlaşmasının sektöre öncülük edeceğini, yüksek Findeks Kredi Notu’na sahip olmanın sigortacılık ürünlerine ulaşmada sağladığı avantajların giderek artacağını; aynı zamanda bu iş birliğinin sağlıklı bir finansman yönetiminin günlük hayatımızdaki yeri ve önemine dikkat çekmek için önemli bir araç olacağını düşünüyorum. KKB olarak gerçek ve tüzel kişilerin finansal hayatlarını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. Projede emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve Anadolu Sigorta ekibine teşekkürlerimi sunarım.  İş birliğinin hayırlı olmasını dilerim” dedi.