Sosyal Medya

Android

Android 8.1 Final Preview Pixel 2’nin Özel Kamera Çipini Etkinleştirdi

Android 8.1 Final Preview Pixel 2'nin Özel Kamera Çipini Etkinleştirdi.İstediğiniz Kamera uygulamasıyla AI destekli fotoğraflar çekin

Android 8.1’in Son Güncellemesi Pixel 2’ye Yaradı.

Android 8.1 Final Preview Pixel 2’nin Özel Kamera Çipini Etkinleştirdi. Artık istediğiniz kamera uygulamasını kullanarak AI destekli fotoğrafları çekin.

İlk Android 8.1 önizleme sürümü, Pixel 2′nin kullanılmayan Pixel Visual Core yongasını desteklemek isteyen geliştiricilere kapılarını açtı ve şimdi kendi telefonları harekete geçmeye hazır.

Google, Pixel 2 ve 2 XL kullanıcıları için Visual Core’u açan son 8.1 geliştirici önizlemesini yayımladı.

Yeni sürüm ile artık yalnızca Android’in kendi kamera uygulamasını değil, standart Android kamera özelliklerini destekleyen uygulamaları kullanarakta AI destekli HDR + fotoğrafları çekebilirsiniz. Başka neler var derseniz? Bu Android 8.1 Sürümünde TensorFlow Lite ile makine öğrenmesinde bir hızlanma, Android Go telefonlar içinse performans geliştirmeleri ve bir dizi küçük düzeltmeler sağlanmış oldu. Doğal olarak bu son güncelleme ile bir takım hatalarda düzeltildi.

Android 8.1 Final Preview

Android 8.1 Final Preview Ne Zaman Geliyor?

Denemek isteyenler için, yeni sürüm birkaç gün içinde Android Beta Program üyelerine sunulacaktır. Ancak hiç buna girmeden mevcut sürüm ile kullanmayı tercih ederseniz de Google, nihai sürümü Aralık’ta başlayarak Pixel ve Nexus sahiplerine sunmaya devam edecek.

Özetle Pixel 2 Donanımından tam olarak yararlanmak için bir iki ayı daha beklemek zorundayız. Google’ın iddia ettiği benzersiz görüntü işleme tekniklerine erişimin yazılım geliştiriciler tarafından daha fazla kullanılabildiğinde mevcut şikayetler benze hızla azalacaktır.

Android Developers Blog